Nejlevnější Tesla ukázala svou podobu. Zatím je však neoficiální

4
Nejlevnější Tesla ukázala svou podobu. Zatím je však neoficiální
Fotografie: Tesla
  • V úvahu přichází dvě karosářské verze
  • Čína a Evropa mají odlišné požadavky klientů na tvar karoserie vozu
  • Novinka bude stát lehce přes půl milionu Kč

Není tajemstvím, že Tesla chystá příchod zcela nového elektromobilu. Má stát okolo 25 tisíc dolarů, což je v přepočtu lehce přes půl milionu Kč. Nyní se ale na internetu objevily první snímky, které jasně ukazují, jak by chystaná novinka mohla vypadat. O podobě vozu informuje insideevs.com. Půjde o nejlevnější vůz z celé nabídky značky.

chystaný hatchback od Tesly

Dokonce se uvažuje o tom, že čistě jen pro evropský trh vznikne verze hatchback. Naopak v Číně by se tentýž vůz mohl objevit s karoserií sedan, protože Číňané jsou na sedany hodně zaměření. Nejlevnější elektromobil od Tesly zcela jistě použije součástky z Modelu 3 a Modelu Y. Pokud se pak podíváte na přiložený snímek vozu, je jasně vidět, že velkou inspirací byla právě Tesla Model 3. Naopak kabina se bude nést v hodně jednoduchém stylu, za což ostatně bude moci hlavně cena. Technické parametry by ale naopak měly dosahovat slušných hodnot a vůz by měl umět na jedno nabití ujet okolo 450 km.

Diskuze ke článku
Dominik Debef
Dominik Debef
Vstup Tesly mezi konkurenci bude prubířský kámen. Prodat 500tis aut za milion bez daně nadšencům po celém světě je přece jen jiná meta, než prodávat elektromobil českým pepíkům, rakouským sedlákům nebo německýmu bratwurstovi místo jejich Octavií a Golfů.
Josef L
Josef L
V podstatě cena asi takto, o TM3 se všude psalo 35 tis. USD, u nás 1.3 mil. Kč, o "TM1" se píše 25 tis. USD, tedy ve stejném přepočtu tedy 930 tis. Kč

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze