Nakupujete potraviny online? I to vede ke zhoršení ovzduší ve městech

2
Nakupujete potraviny online? I to vede ke zhoršení ovzduší ve městech
  • Daimler má řešení, jak nenarušovat ovzduší ve městech
  • Cestou má být elektrická dodávka, na které Daimler pracuje
  • Nejvíce zákazníků má najít u spedičních firem, které jezdí po centrech měst
  • Nedávno společnost UPS uvedla, že plánuje vyvíjet elektrickou dodávku s dojezdem 160 km

Na jednu stranu se různá města snaží ze svých center dostat pryč automobily, které působí větší znečištění, ale na druhou stranu s příchodem nových služeb zvyšujeme počty jednotlivých cest různých aut. Co přesně tím myslím? Ještě pár let zpátky, když jste si chtěli nakoupit nějaké potraviny, jste museli vyrazit do obchodu, popřípadě si koupit nějaké hotové jídlo online. S příchodem různých služeb, které vám přivezou celý nákup až domů, logicky vzrůstá počet cest, které dříve prakticky neexistovaly. Tím nechci tvrdit, že tento krok je zcela špatný. Jen je potřeba na podobný trend reagovat, což chce dělat i Daimler, jak informuje cnn.com.

Jeden chystaný model ze stáje Daimler se jmenuje eActros. Jedná se o elektrickou dodávku, na níž Mercedes pracuje už pět let. Výsledkem má být dojezd okolo 200 kilometrů. Mercedes si slibuje, že nejvíce zákazníků si model najde ve spedičních firmách. Taková dodávka zvládne odvozit například potraviny. Její benefit i je v tom, že může do zakázaných oblastí, kam spalovací vozy nesmí, popřípadě nemá problém s protihlukovým opatřením v určitých denních časech. A právě takové společnosti už nyní projevují zájem.

Nejen svět osobních automobilů se bude měnit – nejspíše dojde právě i na dodávky. Například společnost UPS uvedla, že plánuje vyvíjet vlastní elektrickou dodávku s dojezdem 100 mil, tedy 160 kilometrů.

Diskuze ke článku
jt
Takže když vyrazí jedna dodávka, která obkrouží danou městskou část a spoustě lidem nákup doveze, tak je to horší, než když si každý z nich vezme auto a do toho obchodu si tam a zpět dojede sám? Na to se přišlo jak?
Pět rohlíků, pro které by si člověk došel do obchodu přes ulici pěšky, si asi těžko někdo bude objednávat online, protože by za dopravu zaplatil několikanásobek ceny těch rohlíků.
no_name
To bylo přesně to samé co mě napadlo po přečtení nadpisu :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze