Na elektrické SUV od Porsche si chvilku počkáme. Bude blíže Macanu než Cayenne

Na elektrické SUV od Porsche si chvilku počkáme. Bude blíže Macanu než Cayenne
  • Dostane pohon všech kol a výkon až 600 koní
  • Určité komponenty se mají sdílet s Audi e-tron

Mercedes, Jaguar, Audi, Hyundai, Kia či Tesla – jen krátký výčet automobilek, které nabízí nebo chystají svá elektrická SUV. Porsche by se dalo označit za průkopníka SUV modelů. Šlo prakticky o první sportovní značku, které se povedlo SUV rozšířit, ačkoli si spousta fanoušků klepalo na čelo.

Nabízí se otázka, kdy se tedy Porsche pustí do svého elektrického SUV, když výše zmiňované automobilky ho buď už mají, nebo na trh uvedou ještě letos. Podle všeho se nedočkáme dříve jak v roce 2022. Porsche se momentálně soustředí na svůj model Taycan, který má dorazit už letos. Víme však, že elektrické Porsche bude mít pohon všech kol. Jeden elektromotor bude na přední a druhý na zadní nápravě. Určité komponenty se mají sdílet s Audi e-tron.

K dispozici má být několik variant. Nejsilnější výkonová verze má mít až 600 koní, ale o to nižší dojezd má být. Spekuluje se, že první elektrické SUV od Porsche by velikostně mělo odpovídat spíše Macanu než Cayenne. S čím však skutečně stuttgartská automobilka přijde se dozvíme až za pár let.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze