Na Superchargeru už zaplatíte i za parkování

Na Superchargeru už zaplatíte i za parkování
Fotografie: Tesla
  • Tesla bude účtovat 9,50 Kč za minutu stání poté, co se vaše Tesla plně nabila
  • Cílem je nezneužívání Superchargeru jako parkovacího místa

Není tomu tak dlouho, co Tesla ohlásila zpoplatnění svých Superchargerů všem budoucím majitelům jejich vozu, kteří koupi uskuteční až roce 2017. Nyní Tesla přichází s dalším poplatkem. Ten však dává smysl. Pokud jste někdy přijeli k nabíjecí stanici a ta byla plně obsazená, pak vás to jistě naštvalo. Mohlo jít o situaci, kdy si chytrý majitel nastavil, abyste si nabíjecí konektor poté, co se jeho elektromobil plně nabije, vzali a nabíjeli elektromobil váš. Ovšem ne každý to tak dělá.

Tesla Supercharger

Proto Tesla přišla s opatřením. Díky chytrým technologiím vám vůz Tesla umí zaslat notifikaci, že je nabitý. Vy pak budete mít pět minut na to se k Tesle dostavit a uvolnit nabíjecí stojan. Pokud tak neučiníte, budete platit 9,50 Kč za každou minutu, a to do té doby, než si auto vyzvednete. Doba stání není nikterak omezena, takže pokud hodláte Supercharger využívat jako parkovací místo, nikdo vám nebrání. Pak si za to ale náležitě zaplatíte. Poplatek se začíná účtovat až po pěti minutách od chvíle, kdy je Tesla plně nabitá.

Tesla tuto změnu bere jako zkvalitnění svých služeb a my tomu rozumíme. Parkovací místa u nabíjecích stanic mají sloužit výhradně k nabíjení a ne parkování. Díky zpoplatnění by se tak mělo vždy dostat na všechny majitelé Tesel a celkově by to mělo zlepšit uživatelský komfort.

Poplatky se týkají všech vozů Tesla Model S a Tesla Model X. Poplatky vám budou vyúčtovány až při vaší další návštěvě servisu Tesla.

Zdroje: tesla.com, tesla.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze