Na čerpacích stanicích Shell budou rychlonabíječky ČEZ

Na čerpacích stanicích Shell budou rychlonabíječky ČEZ
Fotografie: cez.cz
  • ČEZ se domluvil na umístění nabíjecích stanic se sítí Shell
  • V první vlně bude rychlonabíjecí stanice umístěna na 10 z nich
  • První je spuštěna v Hradci Králové na Gočárově okruhu

Rychlé dobití elektromobilu u stanic ČEZ bude možné také na vybraných čerpacích stanicích Shell v České republice. Skupina ČEZ, provozovatel nejrozsáhlejší tuzemské sítě s více než 200 dobíjecími stanicemi, společně se společností Shell Czech Republic a.s. předpokládá v první vlně postupné zprovoznění 10 rychlonabíjecích míst.

První nabíjecí stanice tohoto projektu je v Hradci Králové

Infrastruktura vzniká i díky evropskému grantu z programu Connecting Europe Facility (CEF). První nabíjecí místo na čerpací stanici Shell bylo zprovozněno na Gočárově okruhu v Hradci Králové. Tuto stanici již můžete nalézt i na naší mapě nabíjecích stanic. Jsou tam dva běžné stojany ABB s rychlonabíjením o maximálním výkonu 50 kW a Mennekes je pouze zásuvka, má tedy výkon 22 kW. Celkem se ale můžou nabíjet čtyři auta současně a z toho dvě rychlodobíjením.

ČEZ i Shell jsou společnosti, které intenzivně pracují na transformaci současné energetiky v energetiku čistou a udržitelnou. Elektromobilita je toho důležitou součástí a její růst jde ruku v ruce s postupným útlumem uhlí a zvyšováním podílu výroby z bezemisních zdrojů. Dobíjecí stanice postupně vybudujeme na prvních deseti čerpacích stanicích Shell. Jednoznačnou podmínkou rozvoje meziměstské elektromobility je totiž síť rychlodobíjecích stanic na hlavních tazích. Evropský grant z programu CEF pro oblast Doprava nám pomáhá tuto výstavbu výrazně urychlit,“ uvedl Pavel Cyrani, místopředseda představenstva a ředitel divize obchod a strategie ČEZ.

Partnerská řešení pro nabíjení elektromobilů jsou jedním ze způsobů, kterým se snaží společnost Shell globálně dodávat nové formy energie. Naší ambicí je do budoucna nabízet rychlé nabíjení na dlouhých i krátkých cestách těm zákazníkům, kteří se rozhodnou používat elektromobil nebo plug-in hybrid,“ řekl Jan Čapský, ředitel provozu čerpacích stanic Shell v České republice a na Slovensku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze