Mrkněte na Teslu s kempingovým a SpaceX paketem

1
Mrkněte na Teslu s kempingovým a SpaceX paketem
Fotografie: Tesla Inc.
  • Budoucnost přepravy v rukách Tesly vypadá velmi zajímavě
  • Cestovat by šlo rychlostí až 966 km/h
  • Tesla by mohla časem najít alternativu k běžným rodinným domům

Už vás napadlo, zda může větší rodinný automobil plnohodnotně nahradit domov? U Tesly je zřejmě možné vše, a tak se představuje návrh vozu, který by měl nabídnout vše potřebné pro život. S prvními informacemi přichází cleantechnica.com, přičemž úvahy se týkají velkokapacitní dodávky. Ta by nabídla nulové emise, vynikající ovládání, solidní bezpečnost, místo pro 10 až 15 dospělých a dojezd okolo 600 km. Vhod by přišly také nízké náklady na údržbu. Zárukou by měla být také vysoká výkupní cena po několika letech provozu.

Úvahy se dále dotýkají Cybertrucku ve verzi Off Road, která by nabídla nastavitelné vzduchové odpružení, vynikající nájezdové úhly a pohon všech kol. Pro dobrodružnější povahy může časem na trh dorazit tentýž vůz v kempingové edici. Ta přinese solární panely na střeše s vysokokapacitními bateriemi pro ukládání energie na pozdější dobu. Mezi extra zajímavými prvky výbavy by se mohla objevit také chladnička, přičemž odpadní teplo by mohlo být využito k dalším potřebám.

Srovnání úspory energie Tesla vs. rodinný dům

Chybět by neměla ani horkovzdušná trouba, přičemž veškeré přebytečné odpadní teplo by bylo použito k výrobě elektřiny. A pokud bychom se se bavili o zkraje článku uváděném vozu pro 10 až 15 osob, v jeho případě by kempingová edice mohla zahrnout i mikrovlnou troubu + mobilní pračku a sušičku oblečení. Pokud se nad vším zamyslíte, takové vozidlo by opravdu mohlo posloužit jako menší dům, který by však nepotřeboval žádné pevné základy.

Díky balíčku SpaceX by se pak taková Tesla mohla skrze navigaci pohybovat ve speciálně navržených tunelech. Ty by po celém světě postavila společnost The Boring Company. V nich by společně s posádkou mohl vůz cestovat rychlostí až 966 km/h. To je rychlost srovnatelná s dopravními letadly, takže se nelze divit, že při cestování na větší vzdálenost by se v tunelech HyperLoop mohla posádka přepravit kamkoliv po světě do pár hodin. Samozřejmě se zatím bavíme o teorii a o něčem, co je zatím pouhou úvahou. I tak ale vypadá budoucnost přepravy hodně zajímavě a Tesla k jejímu zdokonalení zcela jistě pomůže významnou měrou.

Diskuze ke článku
Danny Czech
Danny Czech
Větší snůšku nesmyslů už jsem dlouho neslyšel. Holt, když není o čem psát, tak vymyslíme nějakou fantasmagorii o Tesle, to vždy udělá dost prokliků...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze