Modely ID. Buzz a ID. Buzz Cargo jsou k vidění na českém veletrhu e-Salon

e-Salon Praha 2022
Modely ID. Buzz a ID. Buzz Cargo jsou k vidění na českém veletrhu e-Salon
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Pětimístná verze modelu ID. Buzz startuje na částce 1,5 milionu Kč vč. DPH
  • U českých prodejců se vůz objeví hned zkraje příštího roku

Značka Volkswagen Užitkové vozy vystavuje své nové elektromobily ID. Buzz a ID. Buzz Cargo v české výstavní premiéře na veletrhu trvale udržitelné mobility e-Salon, jehož čtvrtý ročník probíhá ve dnech 10. až 13. listopadu 2022 na výstavišti v pražských Letňanech. Zákazníci mohou osobní i užitkové verze objednávat v rámci předprodeje již od léta, prodej nových modelů ID. Buzz a ID. Buzz Cargo v České republice bude zahájen na začátku příštího roku. Vozy zaujmou nejen kultovním designem inspirovaným historickými modely Bulli, ale také vysokou užitnou hodnotou, rozsáhlou sériovou výbavou a vyspělou konstrukcí elektrického pohonu pro každodenní provoz ve městě i dálkové jízdy.

„Nový ID. Buzz vzbuzuje již od zahájení předprodeje velký zájem mezi českými zákazníky. Proto mám velkou radost, že jim nyní tento progresivní model s ikonickým designem můžeme na veletrhu e-Salon představit naživo v české výstavní premiéře,“ říká Jakub Šebesta, ředitel značky Volkswagen Užitkové vozy v České republice. „Zájemci si mohou v naší expozici důkladně prohlédnout jak osobní ID. Buzz, tak i užitkový ID. Buzz Cargo. U českých prodejců se výhradně elektricky poháněný ID. Buzz objeví na začátku příštího roku.“ Volkswagen Užitkové vozy nabízí osobní variantu ID. Buzz a užitkovou verzi Cargo českým zákazníkům již od léta v rámci předprodeje. Pětimístný model ID. Buzz s výbavovým stupněm Pro startuje od 1 537 556 Kč včetně DPH, zatímco vstupní cena skříňové verze ID. Buzz Cargo byla stanovena na 1 189 110 Kč bez DPH.

Pohon s nulovými emisemi obstarává vzadu uložený elektromotor o výkonu 150 kW (204 k). Na jedno nabití sady lithium-iontových akumulátorů s využitelnou kapacitou 77 kWh lze ujet až 423 kilometrů (Cargo – 425 km). Doplnění elektrické energie z 5 na 80 % je otázkou cca 30 minut při využití rychlonabíjecího stojanu s maximálním nabíjecím výkonem až 170 kW. Čtvrtý ročník veletrhu e-Salon je určen pro zájemce o čistou mobilitu, technologie a řešení pro elektromobilitu. Probíhá ve dnech 10. až 13. listopadu 2022 (pro veřejnost od 11. listopadu) na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. V rámci doprovodného programu se uskuteční také odborné konference Čistá mobilita a Insurance Summit.

Technické parametry Volkswagen ID. Buzz Pro

Kompletní specifikace
KonstrukceMPV, 4 712 × 1 985 × 1 937 mm, 2 486 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie82 kWh (76,6 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 423 km
Cena od1 593 834 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze