Modely divize M budou elektrifikovány, BMW však nechce nic uspěchat

Modely divize M budou elektrifikovány, BMW však nechce nic uspěchat
Fotografie: BMW Group
  • Vše při testování BMW M5 potvrdil Frank van Meel přítomným novinářům
  • BMW si chce být jisté, že dokáže postavit skvělé auto i s baterií v útrobách
  • Mercedes příchod elektrifikovaných modelů z divize AMG už oznámil

Hybridní pohonné jednotky a pořádný výkon? I to je jedna z možných cest, kterou se jednotlivé automobilky mohou vydat. Přeplňovaní už pomalu, ale jistě naráží na své výkonnostní limity, a tak právě elektrifikace ostrých modelů může být schůdnou cestou. Například nejsilnější varianta Porsche Panamera je… ano, hádáte správné, ta hybridní.

I divize AMG automobilky Mercedes už potvrdila, že půjde cestou hybridních modelů. A je otázkou času, kdy se inspirují i další automobilky. Logicky se často skloňuje BMW, ale informace se různí. Aktuálně to vypadá, že BMW modely z divize M budou elektrifikované či dokonce dostanou čistě elektrický pohon, a to do roku 2030. „Pocit za volantem však musí být v modelech M pořád stejný. M3ka se stále musí řídit jako M3ka, ať už je elektrifikovaná, nebo ne,“ řekl van Meel.

Informace potvrdil Frank van Meel novinářům při testování BMW M5 ve Španělsku. Frank van Meel je šéfem divize M, a tak se předpokládá, že ví, co divizi M bude čekat. Konkrétně se van Meel rozpovídal o tom, že pokud s elektrifikovaným ostrým modelem přijdou moc brzy, tak nebudou mít dobré auto, ale pokud naopak přijdou až moc pozdě, tak konkurence bude už napřed.

Z toho je jasné jediné – BMW nebude pospíchat. Chce si být jisté, že dokáže postavit skvělé auto i s baterií v útrobách. Ta má přeci jen své negativní stránky, především vyšší hmotnost.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze