Místo klíče karta. To je nové úsporné řešení aplikované pro vrcholné Tesly

1
Místo klíče karta. To je nové úsporné řešení aplikované pro vrcholné Tesly
Fotografie: Tesla Motors
  • Klíček od vozu přestává být standardní výbavou nově vyrobených Tesel
  • Zakoupit jej půjde výhradně skrze příplatkovou výbavu

Od prvního července letošního roku došlo u Tesly k nevídané změně. K novým Teslám Model S a Model X nebude standardně dodáván klasický klíč, jak píše tom insideevs.com. Místo něj dostanete pouze speciální přístupovou kartičku. Pryč jsou tak doby, kdy jste k jednomu vozu mohli dostat klidně i tři klíče najednou. Tesla myslí na snížení nákladů a problematika s nedostatkem čipů ji tlačí ke zdi. Američtí zájemci si ale mohou v americké verzi e-shopu značky zakoupit klasický klíček. Výrobce si jej cení na 175 dolarů (4 200 Kč).

Již dříve se takové řešení objevilo u Tesly Model 3, což bychom vzhledem k její nižší ceně chápali podstatně více. Tesla ale v posledních měsících dosahuje nemalého zpoždění v oblasti dodávek nově vyrobených vozidel na evropský trh. Potíže se opět týkají vrcholné dvojice Model S/X a je vlastně otázkou, kdy se jich na starém kontinentu vlastně dočkáme. V USA jsou omlazené verze těchto dvou vozů dostupné již rok. O to nedůvěryhodnější jsou pak zprávy o tom, že Tesla navyšuje výrobu a trhá prodejní rekordy.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Duvod proc se nove modely S a X nedodavaji do Evropy je ten, ze jim Evropa nechce homologovat knipl misto volantu. Musk si, ale trva na svem a snazi se zatim marne ziskat vyjimku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze