Mercedes představuje vysoce efektivní koncept. Jeho dojezd vyráží dech

Mercedes představuje vysoce efektivní koncept. Jeho dojezd vyráží dech
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Novinka poslouží spíše jako ukázka nejvyspělejší techniky
  • Dojezd na jedno nabití by mohl u příštích vozů Mercedes činit až 1 200 km

Mercedes-Benz představil nejnovější koncept elektromobilu, který pojmenoval Vision EQXX. Jedná se o studii, která má do budoucna pomoci vylepšit dojezd až na hranici 1 200 km na jedno nabití baterií. První informace o ní přináší electrek.co. Automobilka zároveň pracuje na vyspělém technickém programu a právě EQXX má pomoci vyrobit nejúčinnější elektrický automobil na světě.

Vedoucí výzkumu a vývoje pro značku Mercedes-Benz, Markus Schafer, uvedl: „Vytvořili jsme skupinu našich inženýrů, aby se ujali mimořádného úkolu: postavit elektromobil s nejdelším dojezdem a nejvyšší účinností, jaký kdy svět viděl. Jedná se o seriózní projekt, který zkoumá technologie nové generace“. Jejich nejlepší elektromobil by pak měl překonat na jedno nabití trasu z Pekingu do Šanghaje, což je zmiňovaných cca 1 200 km.

Tohoto neuvěřitelného dojezdu však nebude dosaženo tím, že se do vozidla nainstaluji obří baterie. Mercedes toho hodlá dosáhnout vylepšením účinnosti celé elektrické soustavy. Celý vývojový program tak poslouží k testování nových technologií s cílem zlepšit efektivitu produkčních vozidel. Tyto inovace se pak do pár let objeví v běžných produkčních modelech, které Mercedes chystá.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze