Mercedes na CESu nastíní svoje další směřování

Mercedes na CESu nastíní svoje další směřování
  • Budoucí strategii automobilka nazývá akronymem CASE
  • Jde o spojení konektivity, autonomní jízdy, car sharingu a elektropohonu

S blížícím se veletrhem spotřební elektroniky CES v Las Vegas se dozvídáme více a více informacích o prezentacích, které si na nás jednotlivé společnosti chystají. Elektronika a chytré technologie jsou dnes čím dál tím víc spojené s automobilovým průmyslem, proto se na CES můžeme těšit i díky Mercedesu, který si chystá velmi zajímavou expozici. Mimo konceptů EQ a Vision Van bude Mercedes demonstrovat svoji novou strategii CASE se čtyřmi pilíři: Connected, Autonomous, Shared & Service a Electric Drive.

CASE spojuje síťové propojení, autonomní jízdu, modely flexibilního používání automobilů a elektrický pohon. Jaké nejbližší kroky provede automobilka v těchto oblastech, si ale budeme muset počkat až na veletrh. „Náš pojem mobility se v příštích pěti až deseti letech změní výrazněji než během uplynulých 50 let,“ říká Ola Källenius, člen představenstva společnosti Daimler AG a od ledna 2017 také osoba zodpovědná za koncernový výzkum a vývoj divize Mercedes-Benz Cars. „S naší strategií CASE budeme utvářet budoucnost mobility. Cílem je proměnit automobil v platformu budoucích konceptů mobility a digitální zážitkový prostor. Automobil budoucnosti musí být síťově propojený, autonomní a bezemisní. A současně také musí nabízet možnost sdílené mobility,“ dodal Källenius.

Dále se chce Mercedes na veletrhu věnovat inteligentnímu propojení zdraví s mobilitou budoucnosti, umělé inteligenci a připojení vozidla k tzv. chytrému domovu. K Mercedesu se přidá i jeho menší bratříček smart, který představí novou inovativní službu „smart ready to share“.

Ani my si CES samozřejmě nemůžeme nechat ujít, a tak se můžete těšit na informace, fotografie a videa přímo z místa!

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze