Máme další fotky maskovaného elektromobilu Škoda Enyaq

2
Máme další fotky maskovaného elektromobilu Škoda Enyaq
Fotografie: Auto.cz
  • Škoda pokračuje v intenzivním testování elektromobilu Enyaq
  • Nové špionážní snímky poskytují lepší představu o velikosti
  • Zda bude mít i sériový model světelné linky mezi světlomety z fotek jasné není

O prvních špionážních snímcích připravovaného elektromobilu Škoda Enyaq jsme již psali, ale automobilka vůz intenzivně testuje a další fotografie, tentokrát auta v modré barvě, přináší Auto.cz. Škoda i přes současnou komplikovanou situaci chce vůz představit do konce roku.

Škoda Auto již sice jeden elektromobil vyrábí, byť Citigo e iV sjíždí z výrobní linky v Bratislavě spolu s koncernovými sourozenci, ale Enyaq bude prvním elektromobilem s logem Škoda, který je od počátku postavený jako elektromobil, a to na nové „elektrické“ platformě MEB.

Zatímco na prvních snímcích Enyaqu bylo auto samotné, teď jej čtenář Auto.cz zachytil spolu s Fabií druhé generace, takže lze získat lepší představu o velikosti. A je vidět, že to bude poměrně velké auto. Ostatně Škoda Enyaq bude sourozencem Volkswagenu ID.4, tedy většího z prvních dvou nových elektromobilů, které budou na platformě MEB. Design je i na těchto fotkách dobře maskovaný, ale vypadá to, že tvar světel bude podobný Kodiaqu. Zda ale bude mít Enyaq světelné pruhy mezi zadními i předními světly, jako to měla studie Vision iV, na to si budeme muset počkat.