Lucid představí 9. září svůj první elektromobil. Zatopit chce hlavně Tesle

2
Lucid představí 9. září svůj první elektromobil. Zatopit chce hlavně Tesle
Fotografie: Lucid Motors
  • Výkon má dosáhnout magické hranice 1 000 koní
  • Model prošel náročným testováním v různých podmínkách
  • Dojezd na jedno nabití má činit 640 km

Zdá se, že automobilka Tesla brzy dostane prvního silného soupeře. Tím by měla být značka Lucid, jejíž model Air nebude žádné ořezávátko. S novými informace přichází electrek.co. Konečně je tak známé datum premiéry. Přesně 9. září se vůz ukáže veřejnosti a současně se dozvíme i první technické parametry a cenu. Minimálně designem je chystaný vůz naprosto úchvatný. Je vidět, že výrobce neponechal nic náhodě a veškeré aktuálně nabízené elektromobily mu mohou závidět.

Lucid pak dále prozradil, že jen v posledních třech měsících nabral do svého týmu 160 nových zaměstnanců. Je asi jasné, proč tomu tak je. Lucid Air jde do sériové výroby a výrobce si nesmí dovolit udělat chybu. Součástí příprav je také intenzivní testování vozu, kdy se podle dostupných zpráv automobil ocitl v horkých podnebích, ale také v teplotách pod -30 °C.

O produkci vozu se postará továrna v americkém městě Casa Grande v Arizoně a na jedno nabití by měla novinka ujet až 640 kilometrů. Zaručit to má i 900V architektura a supersilný akumulátor s extra rychlou funkcí dobíjení. Zajímavostí je jistě to, že vůz dostane pohon všech kol a celkový výkon má dosáhnout 1 000 koní. Pokud se naplní všechna očekávání a tyto informace budou pravdivé, bude mít asi Tesla menší problém, co říkáte?

Diskuze ke článku
Jiří
Tesla bude problém mít snad jen v médiích, kde opět bude o čem psát. Kolik asi vyrobí těch nově přijatých 160 zaměstnanců kusů aut?
SVN
A čím jako chtějí topit? Že by uhlím, nebo dřívím? Těmito pár kousky jistě ne levnějšími než Tesla to určitě nebude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze