Lucid Motors chystá výrobu sedanu Air. Produkční verzi představí v New Yorku

Lucid Motors chystá výrobu sedanu Air. Produkční verzi představí v New Yorku
  • Lucid Motors si pro představení finální verze svého sedanu Air vybralo duben v New Yorku
  • Slibuje výkon až 1 000 koní, luxusní interiér, dojezd až 640 km a zajímavou cenovku

V roce 2017 značka Lucid Motors odhalila svůj chystaný elektrický sedan s názvem Air. Zaujal jak agresivní cenovkou, tak originálním designem a nezapomenulo se ani na komfort. Následně na to firma oznámila i postavení obrovské továrny v Arizoně, ve které se sedan bude vyrábět. V poslední zprávě od tohoto výrobce se objevilo datum a místo odhalení produkční verze vozu.

Odhalení se bude konat letos v dubnu v New Yorku, konkrétní datum ještě bude upřesněno, a o něco později se počítá se začátkem doručování aut majitelům. Lucid Air v základu slibuje dojezd něco přes 380 km, 400 koní, náhon na přední kola, kompletní hardware pro autonomní řízení a další. Prémiovější verze má nabídnout dojezd až 640 km, dva motory s výkonem až 1 000 koní, pohon na všechny čtyři kola, zadní sedadla ve stylu křesel atp., uvádí electrek.co.

S prvními testy uvidíme, co vše zvládne značka dodržet i při reálném vypuštění na trh. Nicméně základní varianta má stát v přímém přepočtu cca 1 400 000 Kč, zatímco prémiovější verze by se měly přehoupnout přes 2 200 000 Kč, což je i tak relativně málo v porovnání se specifikacemi konkurentů ve stejné kategorii.

Lucid Air

Ani v Lucid Motors se však nevyhnuli finančním problémům při stavbě továrny, a proto v roce 2018 obdrželi od státního fondu Saudské Arábie přes jednu miliardu dolarů a zároveň snížili zálohu na rezervaci vozu na 1 000 dolarů. Otázka zní, zda se Lucid Air dostane i do Evropy, protože značka zvolila cestu vlastní sítě prodejců, takže je bude prodávat pouze napřímo bez přeprodeje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze