LG a Honeywell spolupracují na zabezpečení vozidel

LG a Honeywell spolupracují na zabezpečení vozidel
  • Obě firmy své společné plány ukázaly jak na veletrhu CES v Las Vegas, tak na autosalonu v Detroitu
  • Hlavním záměrem je řešení určená přímo výrobcům automobilů, a to v oblasti kybernetické bezpečnosti pro systémovou komunikaci ve vozidle
  • Zaměření se týká také kybernetického zabezpečení individuálních vozidel až po ochranu před hrozbami pro celý vozový park

Společnosti Honeywell a LG Electronics podepsaly memorandum o spolupráci s cílem vyvinout unikátní technologii a softwarová řešení pro automatizaci automobilů a infrastruktury, které by předcházely hrozbám spojeným s nárůstem autonomních vozidel. Obě společnosti představily na veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas a mezinárodní automobilové výstavě v Detroitu rámec své spolupráce v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Autonomní řízení BMW

LG a Honeywell se zaměřily především na řešení určená přímo výrobcům automobilů, a to v oblasti kybernetické bezpečnosti pro systémovou komunikaci ve vozidle. Jejich spolupráce se zabývá i rostoucím množstvím vnějších komunikací prostřednictvím mobilního a satelitního připojení. Není to však jediný směr. Obě společnosti se zaměřují také na různorodé potřeby automobilového průmyslu, od kybernetického zabezpečení individuálních vozidel až po ochranu před hrozbami pro celý vozový park. Řešení, které bude vyvinuto v rámci spolupráce obou společností, spojuje LG technologii prevence proniknutí, detekce hrozby i ochrany softwaru pro zabezpečení hardwaru proti vnějším útokům.

Společnost LG Electronics rozpoznala důležitost kybernetického zabezpečení vozidel díky stále se zvyšujícímu propojení automobilů s vnějšími sítěmi, které přinášejí koncovým uživatelům řadu služeb. Abychom našim OEM obchodním partnerům mohli poskytovat bezpečné produkty, intenzivně investujeme do kybernetického zabezpečení jak softwaru, tak i hardwaru a nabízíme vysoce zabezpečené výrobky. Máme zkušenosti s poskytováním různých řešení zabezpečení řídících jednotek automobilů i ochranu externích sítí. Díky kombinaci bezpečnostního softwaru společnosti Honeywell se zabezpečením společnosti LG očekáváme, že budeme nabízet řešení, která ochrání vozidlo před vnějšími i vnitřními hrozbami,“ popisuje Lee Woo-jong, prezident divize automobilových komponentů společnosti LG Electronics.

Výsledky spolupráce pomohou zajistit bezpečnost vozidel pomocí identifikací a ověřením softwarových příkazů a dat generovaných více než 100 miliony řádky kódů, které řídí provoz moderních vozidel. Software společnosti Honeywell odhaluje anomálie a chrání síťový provoz uvnitř vozidla. Bezpečnostní střediska po celém světě souběžně analyzují nasbíraná data v reálném čase nebo v pravidelných intervalech. Tato střediska monitorují rozsáhlé vozové parky, aby získala data pro analýzy vedoucí k hlubšímu pochopení hrozeb a následnému návrhu řešení, které poskytnou výrobcům automobilů.

Existuje více než tucet jasně definovaných možností napadení, které mohou otevřít cestu pro hackování komponentů osobních vozidel a jejich počet rychle roste. Podporujeme zákazníky odlišnou softwarovou platformou, abychom předešli možným ohrožením kybernetického zabezpečení, která je spojená s vývojem autodiagnostiky a autonomií vozidel. Zároveň rozvíjíme síť spolupracujících partnerů, abychom mohli nabízet zákazníkům komplexní řešení kybernetického zabezpečení,“ říká Olivier Rabiller, prezident Honeywell Transportation Systems.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze