Lexus o své slabině ví, na lepším infotainmentu už pilně pracuje

Lexus o své slabině ví, na lepším infotainmentu už pilně pracuje
  • Už nejnovější přírůstek do rodiny, tedy model ES, dostane s velkou pravděpodobností podporu CarPlay i Android Auto
  • Nové modely by měly nabídnout novější verze infotainment systému
  • Největším problémem je ovládání a zastaralý design

Jestli jste četli naše testy Lexusu, tak jste si jistě všimli, že jejich infotainment u nás nedostal moc slov chvály. Samotný systém nemá nikterak špatné funkce, ale je zabalený do staršího kabátu a jeho ovládání není nikterak intuitivní, což je škoda. Blýská se však na lepší časy.

Lexus RX 450h (2015)

Podle našich informací si tuto stinnou stránku vedení Lexusu uvědomuje a chce na ní intenzivně pracovat. Nejnovější přírůstek do rodiny v podobě modelu ES s velkou pravděpodobností dostane podporu Apple CarPlay. Zda dorazí i Android Auto, na to si budeme muset počkat na oficiální potvrzení. Ve hře však je, že by i Lexus mohl využívat CarPlay podobně jako BMW zcela bezdrátově.

Měnit se postupně u nových modelů má též grafika a s velkou pravděpodobností i ovládání. Horší než mít problém je o něm nevědět. Jedině tak na něm může automobilka pracovat. Souvisí to i s tím, že zatímco dříve byla Evropa pro Lexus velmi malým trhem, situace se mění. Za mořem i v Asii si spousta lidí na dobrý infotainment nepotrpí, jenže evropský zákazník je jiný a i s ohledem na různé nařízení Evropské unie, které dusí automobilky, jak to jen jde, se Lexusu začíná velmi dařit. A pokud chce jít ještě dále, musí v Evropě nabídnou lidem i lepší infotainment.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze