Lexus ES dostal další vylepšení pro modelový rok 2023

Lexus ES dostal další vylepšení pro modelový rok 2023
Fotografie: Lexus
  • Vylepšení se dočkal hlavně infotainment a konektivita
  • Nyní lze vůz na dálku zamknout i vychladit
  • Z kabiny zmizel dotykový touchpad

Ačkoliv minulý rok prošel model ES drobným faceliftem, nic nebrání tomu, aby ho výrobce dále zdokonaloval. Odhalil tak novinky pro modelový rok 2023, o čemž píše autoexpress.co.uk. Co se týče vzhledu, v nově příchozí výbavě F-Sport Design se standardně nachází 19" kola a nová černá mřížka chladiče s černými lemy okolo sání vzduchu. Mnohem více se ale myslelo na kabinu a technické vychytávky, takže není divu, že Lexus ES přichází s vylepšenou navigací. Ta využívá rychlejší procesor infotainmentu, který nyní dostal další funkce. Navigace se díky tomu naučila pracovat s daty aktuální dopravní situace na trase, kudy řidič právě jede. Současně jsou na mapě zobrazeny ceny paliv u čerpacích stanic a dostupná parkoviště.

Vůbec poprvé půjde vůz ovládat za jízdy pokynem „Hey Lexus“ pro minimalizaci potřeby doteků na obrazovce infotainmentu. Ti, kteří vlastní iPhone, pak mohou začít jásat. V případě Lexusu ES pro modelový rok 2023 totiž půjde využívat bezdrátově Apple CarPlay. Naopak mobilní telefony s Androidem se musí spolehnout stále na kabel. Novinkou je taktéž servisní podpora na dálku, kdy lze využít aktualizovanou datovou komunikaci a kontrolu stavu vozu skrze systém e-Care. Ten dokáže monitorovat vůz a sdílet data s prodejci Lexusu. Středisko značky pak v případě potřeby může kontaktovat majitele a poskytnout mu pomoc se servisem a údržbou.

Pomocí aplikace Lexus Link lze nyní vůz na dálku zamknout/odemknout, rozsvítit výstražná světla a nastavit dopředu požadovanou teplotu v kabině. Změn doznala i středová konzola, která přišla o nepopulární touchpad, jehož místo zaplnily dva držáky na nápoje. Přibyl také port USB-C a nové místo si našla bezdrátová nabíječka mobilních telefonů. Lexus ES modelový rok 2023 se začne vyrábět letos v srpnu, přičemž s prvními dodávkami do rukou zákazníků se počítá již v říjnu.

Technické parametry Lexus ES (2018) 300h

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 975 × 1 865 × 1 445 mm, 1 680 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon218 (178 + 120) koní
Baterie?
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: ? l / 100 km
Cena od1 300 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze