Lexus chystá další elektromobil. Prozradilo ho nové označení

Lexus chystá další elektromobil. Prozradilo ho nové označení
Fotografie: Lexus
  • Novinka dorazí do roku 2025
  • Velikostí se přiblíží RX 450h
  • Pohánět jej bude čistě elektromotor

Podle autozurnal.com se v Lexusu chystají přípravy na další elektromobil. Japonský výrobce si totiž koncem srpna nechal zaregistrovat nové označení, a to hned pro tři trhy (Austrálie, Evropa i USA). Novinka se bude jmenovat RZ 450e, přičemž se má jednat opět o vůz kategorie SUV. To by se mělo pochlubit zcela novou elektrickou pohonnou jednotkou. Prakticky se má jednat o dvojče aktuálního modelu RX, jen s tím rozdílem, že jeho karoserie ponese prvky kupé.

Ve výsledku se tak možná chystá konkurent pro BMW X6 nebo Porsche Cayenne Coupe. Už jen z názvu se pak dá leccos odvodit. Písmeno R totiž ukrývá zkratku Radiant, což je v překladu zářivý. Vůz tak přinese velkou porci nového stylu a chybět prý nebudou zajímavé jízdní vlastnosti a hromada prostoru pro posádku. Na další informace si však musíme počkat. Sama automobilka přitom již několikrát oznámila, že do roku 2025 chce představit dalších deset nových modelů.

Ty budou využívat k pohonu výhradně elektromotory, takže se dá očekávat, že i RZ 450e bude jedním z nich. Současně s tím chce Lexus investovat do vodíkových palivových článků, takže budoucnost značky bude ještě hodně zajímavá. Aktuálně lze zakoupit první čistě elektrický Lexus, kterým se stal model UX 300e.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze