Legendární Hummer znovu oživne. V pickup verzi a pouze s elektrickým pohonem

Legendární Hummer znovu oživne. V pickup verzi a pouze s elektrickým pohonem
  • Kultovní americké vozidlo Hummer se nejspíše vrátí jako elektrický pickup
  • Prvního odhalení bychom se měli dočkat 3. února při Super Bowlu
  • Zahájení výroby je očekáváno na rok 2022 a prodávat se nejspíše bude pod značkou GMC

Málokteré vozidlo si vybudovalo takový kultovní status jako Hummer. Pokud byste vedle sebe postavili 10 náhodných lidí, určitě by většina z nich toto legendární auto znala. Původně bylo používáno hlavně do terénu a jako vojenský vůz, dnes v různých úpravách spíše jako ozdoba, někdy až bizarní reklamní plocha. Značka pod křídly General Motors své vozy ještě na začátku tisíciletí normálně vyráběla, avšak v roce 2010 oznámila ukončení produkce. Nyní se vrací s novým modelem.

Hummer byl vždy známý nejen pro unikátní vzhled, ale také extrémně vysokou spotřebu paliva, v běžném provozu mezi 20 až 30 litry na sto kilometrů, v terénu nebo při svižnější jízdě to pak mohl být až dvojnásobek. Proto se v GM rozhodli, že další verzi už udělají exkluzivně elektrickou, ba co víc, pustí se do boje s Cybertruckem od Tesly a Rivianem, protože se bude jednat o pickup, jak uvedlo finance.yahoo.com.

Zatím víme, že se nejspíše bude prodávat pod značkou GMC a výroba má být zahájena v roce 2022. Oficiálního oznámení reinkarnace bychom se měli dočkat 3. února v reklamním spotu při slavném Super Bowlu. V reklamě se má objevit i známý basketbalista LeBron James. Samozřejmě ještě nemáme žádné rendery ani fotky a o specifikacích nemluvě.

Nicméně, aby takto masivní vůz byl alespoň trochu použitelný, můžeme vyvodit, že bude mít obrovskou baterii a pro zachování jeho terénních vlastností, kvůli kterým si ho většina majitelů v USA oblíbila, také bude muset nabízet i pořádný výkon.

V poslední době se může zdát, že po vypuštění Cybertrucku se s elektrickými pickupy roztrhl pytel, ale musíme si připomenout značky jako Rivian, která má svůj vůz již pár let ve vývoji, nebo Ford a jeho model F-150. Nicméně už teď můžeme říct, že právě díky Tesle se o pickupy zvedne zájem nejen v USA, ale i po celém světě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze