Konečně známe specifikace nového Nissanu Leafu. Vyjde levněji než Tesla Model 3?

Konečně známe specifikace nového Nissanu Leafu. Vyjde levněji než Tesla Model 3?
  • Základní verze by u nás měla stát pod 800 tisíc korun
  • Motor bude téměř o 50 % silnější

Již dnes máme docela slušnou představu o tom, jak Nissan Leaf pro rok 2018 vypadá, a to díky několika uniklým fotografiím i oficiálnímu spotu odhalujícímu některé detaily. Co nám ale chybělo, to byla specifikace s informacemi týkající se cen, dojezdu, motoru a tak dále. Platforma bude později využita pro další elektromobily a možná bude přidán další elektromotor. Nissan Leaf má však pouze jeden vepředu, který nabízí výkon 147 koní a točivý moment 320 newtonmetrů. Ve srovnání s aktuální generací je výkon vylepšen na téměř 150 procent, dnešní Leaf totiž nabídne pouze 107 koní a 253 newtonmetrů točivého momentu.

Nissan Leaf (2018)

Zajímavá je také cena, která se naštěstí dostala pod Teslu Model 3. Zatímco americký elektromobil začíná na 35 tisících dolarech, Leaf dostanete již za 29 990 dolarů. V Americe Leaf nabídne 3 stupně výbav pojmenované jako S, SV a SL s cenami 29 990, 32 490 a 36 200 dolarů. V přepočtu na naše české korunky a po připočtení daně by tak cena měla začínat těsně pod hranicí 800 tisíc korun, což je zhruba o 100 tisíc méně než v případě Tesly. U Nissanu navíc máte jistotu, že technologie byla dobře otestována a nebudete muset několik let čekat.

Nissan Leaf nabídne ve slabší 40kWh verzi dojezd 350 kilometrů a ke zlepšení by mělo dojít v nadcházející verzi s 60kWh baterií. Jistě půjde o zajímavého konkurenta nejen k Tesle Modelu 3, ale také například k Opelu Ampera-e.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze