Konec starostí s malým dojezdem elektromobilu? Řešením je přenosná nabíječka

15
Konec starostí s malým dojezdem elektromobilu? Řešením je přenosná nabíječka
Fotografie: ZipCharge
  • Nabíječka dokáže nabít elektromobil výkonem až 7,2 kW
  • V plánu je i silnější verze s vyšší kapacitou baterie
  • Váha mobilní nabíječky činí 25 kg

Společnost ZipCharge představila na letošním ročníku klimatického summitu COP26 naprosto přelomový produkt. Informuje o něm engadget.com a jedná se o první přenosnou mobilní nabíječku, která je určena pro nabíjení elektromobilů. Její pracovní název zní „Go“ a prozatím jsou v plánu dvě verze. Ty se od sebe odlišují velikostí baterie. Hmotnost nové cestovní nabíječky, která připomíná větší cestovní kufr, činí 25 kilogramů a baterie v základní variantě nabídne kapacitu 4 kWh. Nabíječka je schopna dobít elektromobil výkonem až 7,2 kW, což je naprosto dostačující.

Chystaná verze s vyšší kapacitou baterie (8 kWh) by pak mohla nabídnout ještě o maličko vyšší výkon. Zpět ale k té základní. Ta totiž dokáže plným výkonem nabíjet zhruba půl hodiny a za tento čas se do elektromobilu dočerpá dalších 20 až 30 km. Nabíječka Go je určena hlavně pro jednoduché použití kdekoliv, kde to bude potřeba. Dobíjet ji půjde z klasické domácí zásuvky, nechybí jí kolečka, zasouvací rukojeť a dle výrobce nebude její použití nikterak omezovat okolní počasí. Prakticky se tak jedná o moderní obdobu kanystru s palivem, který se ještě dnes často stává výbavou řidičů, kteří nechtějí nic nechat náhodě.

nabíječka od ZipCharge Go
Diskuze ke článku
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Nabíječka pro hlupáky.
Michal Achjo Kopecky
Michal Achjo Kopecky
A kolik bude cena? Jen aby se vešla do kufru auta. 25.kg a dojezd 20-30km :-) Tak to já když doleju 25.litrů do nádrže tak najedu 500 :-) :-) !! Fakt vychytávka.
Stanislav Partl
Stanislav Partl
Čím víc nabíječek tím víc Adidas... plný kufr nabíječek svou váhou způsobí větší spotřebu u elektroauta, tím pádem... ... ???
Josef L
Josef L
Dobrý pro servisní techniky, kteří místo odtahu dobijí baterii na 20 km. Cenu si odhadnu tak na 120 tis. Kč, takže jako záloha pro řidiče do kufru nesmysl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze