Koncept Tesly Roadster s balíčkem Space X může svými dovednostmi přepsat dějiny

5
Koncept Tesly Roadster s balíčkem Space X může svými dovednostmi přepsat dějiny
Fotografie: Slave Popovski
  • Koncepční video ukazuje brutální zrychlení z 0 na 96 km/h
  • Vůz by měl využívat reaktivní přídavné motory

Pokud vás přestalo bavit čekání na další generaci Tesly Roadster, podívejte se na následující video. S ním přichází Slave Popovski, který se rozhodl vytvořit koncepční pohled na dynamiku potenciálního nástupce. Už dříve se hovořilo o tom, že chystaná druhá generace Roadsteru nabídne v základní variantě zrychlení z 0 na 96 km/h za 2,1 sekundy. Teprve potom dorazí na trh speciální varianta s balíčkem SpaceX. A právě na ten se zaměřil Slave Popovski.



Vytvořil simulované video, kde se snaží co nejrealističtěji ukázat, jak by mohlo vypadat takové zrychlení v čase 1,1 sekundy. Na první pohled je to zcela jistě šílená myšlenka a nejsme si jisti, zda jej může lidské tělo přežít bez nějaké úhony. Navíc takového zrychlení lze dosáhnout výhradně díky přídavným reaktivním motorům. Podle Elona Muska bude příští Tesla Roadster něco jako „bondovské“ auto a dle jeho slov se bude za zadní poznávací značkou ukrývat raketa. Jak je vidět, Musk je opravdu vynalézavý člověk a jsme zvědavi, jak to s druhou generací Roadsteru nakonec dopadne. Tesla se totiž prozatím věnuje jiným aktivitám, vrcholný sportovní vůz tak prozatím musí počkat.

Diskuze ke článku
Tom256
To by asi leckomu přivedlo infarkt. Myslím, že toto zrychlení by snesli bez problémů jenom např. rally závodníci, kteří jsou zvyklí na takové síly. Běžný člověk by asi měl problém to vůbec uřídit.
Pavel
Tak on je pořád spíš jen na papíře, jinak takové zrychlení již není pro netrenovaného člověka dobré a klidně může omdlet, toto je už jen pro závodní jezdce ne pro běžnou populaci. (Teda jestli někdy dorazí)
jan
Nepoužitelné v praxi.Brutální opotřebení pneu a určitě bude třeba použít mnohem dražších pneu než je běžné jinak hrozí nebezpečí destrukce.
PavelD
...a kdo to potřebuje? Na co?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze