Každý třetí zaměstnanec chce jako firemní auto hybrid

Každý třetí zaměstnanec chce jako firemní auto hybrid
  • Počet registrací hybridů se za poslední rok zvýšil o 47 procent
  • Dieselové motory zaznamenaly pokles o 10 procent

Ve firmách je tendence naprosto jasná – stále více řidičů firemních aut si přeje, aby jejich příští služební vůz byl vybaven hybridním pohonem. Třetina z nich by chtěla další vůz s dieselovým motorem, zatímco již 34 procent by si vybralo hybridní pohon. Počty hybridů ve firemních flotilách již vzrostly o 47 procent. Vyplývá to ze zprávy britského odborného časopisu Fleet News.

Toyota Yaris Hybrid (2011)

Hůře dopadl benzinový motor, který zvolilo pouhých 17 procent dotazovaných řidičů firemních aut. Řidiči zatím nevěří ani elektromotoru, na který vsadilo jen osm procent. Dieselovému motoru přitom oblíbenost značně klesá, v posledním roce bylo automobilů s touto technologií zaregistrováno o celých 10 procent méně.

U hybridu je tendence opačná. Počet jejich registrací se meziročně zvýšil o 47 procent – v roce 2016 bylo zaznamenáno 15 377 vozů, zatímco v roce 2017 již 22 565. V případě flotil počet hybridních aut typu plug-in (napájených ze zásuvky) meziročně vzrostl o čtyři procenta, ovšem počet elektrických vozů o 20 procent.

Je ale nutno se zamyslet nad tím, jestli firemní flotily odráží reálný trh. Částečně určitě, ale také platí, že zaměstnanci se u firemního vozu nebojí spolehlivosti a je pro ně důležitější spotřeba a pohodlí. Provozní náklady platí firma zaměstnance. To ale nemusí být nevýhoda, neb automobilky se můžou k zákazníkům dostat skrze firemní vozy. A když se osvědčí, tak si je pak zákazníci koupí i do soukromého vlastnictví.

Zdroj: newsroom.toyota.eu

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze