Každý pátý Američan plánuje jako další auto elektromobil

1
Každý pátý Američan plánuje jako další auto elektromobil
  • Nejvíc se Američané bojí malého množství nabíjecích stanic
  • Mladší generace má z dojezdu mnohem menší strach

Organizace AAA vytváří každým rokem rozsáhlý průzkum, ve kterém pátrá, kam se bude automobilová společnost ubírat. Z toho posledního vyplývá, že přes 50 milionů Američanů, tedy každý pátý, plánuje pořídit si elektromobil. Jde o 15procentní růst ve srovnání s minulým rokem, kdy se uskutečnila totožná anketa. Zajímavé jsou především jednotlivé přístupy k elektromobilitě podle věku dotázaného.

Autonomní Chevrolet Bolt

Mezi těmi, kteří elektromobil nechtějí, je největší skupina (63 procent) těch, kteří se bojí malého množství nabíječek a nízkého dojezdu. Mladší generace s dojezdem takový problém nemá. Čím je však zákazník starší, tím větší strach s dojezdem bývá. Možná se ale v USA nebojí zbytečně, podle organizace AAA obdrží asistenční služby každý rok přes půl milionu žádostí od zákazníků, kterým došel benzin. V USA si libují v silných vozech s vyšší spotřebou, zároveň zde není tak velký počet tankovacích stanic. Dojezd moderních elektromobilů je s tamními spalovacími vozy podobný, rozdíl je pouze v délce tankování/nabíjení.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
Jirka
Jono doba jde kupředu a lidi mladší generace s ní to je normální jev a ani mě to nepřekvapuje. Lidi chtějí být ekologičtější což chválím a jsem za to i rád.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze