Kawasaki uvede napřesrok tři nové elektrocykly

1
Kawasaki uvede napřesrok tři nové elektrocykly
Fotografie: Kawasaki
  • Velká japonská čtyřka s elektrocykly nespěchá
  • Kawasaki by mohla být její první člen, který je uvede na trh

Relativně nejméně známý výrobce z kvarteta Honda, Yamaha, Kawasaki a Suzuki sice těžko dožene náskok celé řady konkurentů, kteří nějakou elektrickou motorku už začali prodávat, jenže mezi nimi dosud není ani jedna ze jmenovaných superznaček. Yamaha s Hondou sice už se zabývají elektrickými skútry, ovšem zatím to vypadá spíše na experimentální fázi. Navíc je to docela jiná disciplína než plnohodnotný jednostopý stroj. Kawasaki by to ráda změnila příští rok, kdy uvede na trh hned tři elektrické motocykly. Na právě skončeném motosalonu EICMA 2021 v Miláně to podle electrek.co osobně potvrdil generální ředitel Kawasaki Hiroši Ito.

Původně měla Kawasaki na EICMA elektrický motocykl i vystavit, avšak zjevně ještě není dokončen vývoj, protože se nakonec nepochlubila ani prototypem. Nicméně jde o zatím nejkonkrétnější příslib průlomu v dosud spíše chladném přístupu japonských výrobců k elektrickým motocyklům. Je nejvyšší čas, protože někteří výrobci, v první řadě Zero Motocycles a nově Harley-Davidson, už si parcelují nový trh, který roste násobně rychleji, než si donedávna troufali odhadnout i ti největší optimisté. Uvidíme tedy za rok.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
😁 dcera se mě zeptala, co to je ten elektrocykl, jestli chudák nemá motor když už se v názvu nesmí používat... Tak jsem jí vysvětlil že se říká elektrocykl protože jezdí na elektřinu... Logicky mi namítla že je to tedy asi velký rozdíl od benzínocyklu. Co třeba baterkocykl? To by se nechytlo? 😂

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze