Kaufland zpoplatní dobíjení elektromobilů. Zde je kompletní přehled podmínek

32
Kaufland zpoplatní dobíjení elektromobilů. Zde je kompletní přehled podmínek
Fotografie: fDrive.cz
  • Cena za AC dobíjení činí 5,90 Kč vč. DPH za 1 kWh
  • Kaufland vydržel nabízet bezplatné nabíjení 4 roky

Společnost Kaufland od roku 2018 u svých prodejen v České republice instalovala celkem 93 dobíjecích stanic s možností bezplatného načerpání bezemisní energie z AC konektoru. Poplatky za veřejné nabíjení postupně zavedli všichni provozovatelé dobíjecích stanic. Od 1. listopadu tak zpoplatňuje dobíjení i společnost Kaufland. „Dobíjení elektromobilů na našich dobíjecích stanicích bude po 4 letech provozu zpoplatněno. Naši zákazníci budou mít zvýhodněnou cenu oproti běžné ceníkové částce za kWh v ceníku ČEZ. Cena dobíjení na AC zásuvce bude 5,90 Kč/kWh vč. DPH, která platí pouze při použití aplikace, webového zákaznického portálu nebo RFID čipu FUTUR/E/GO,“ vysvětlila tisková mluvčí Kauflandu Renata Maierl. Časový limit pro jedno AC dobíjení je stanoven na 240 minut.

V případě použití identifikátorů nebo aplikací zákazníků ostatních poskytovatelů bude dobíjení zpoplatněno dle ceníku jednotlivých EMP (zákazník hradí cenu, jakou mu určí jeho EMP). Od dubna 2018, kdy vyrostla první veřejná dobíjecí stanice o výkonu 50 kW u prodejny v jihomoravské Kuřimi, se síť veřejných stojanů na parkovištích řetězce Kaufland do dnešního dne rozšířila do desítek míst. Nejnovější, v pořadí 93. stanice, zahájila před nedávnem provoz ve Strakonicích. A popularita dobíjení u Kauflandu stále roste. V roce 2019 „načerpali“ elektromobilisté u některé z jeho prodejen 276 461 kWh, o rok později na dobíječkách ČEZ u prodejen Kaufland odebrali řidiči e-aut při 38 547 zastávkách celkem 460 184 kWh, loni zastavili 83 119krát a nabrali zde dohromady 1 133 056 kWh elektřiny.

Zatímco předloni rostl objem odebrané elektřiny o 66 %, loni už to bylo o 146 %. Počet aut na elektrický pohon se během posledních čtyř let období dokonce zdesetinásobil – z 1 500 na 15 tisíc vozů. Při využívání sítě dobíjecích stanic u prodejen Kaufland se uživatel před dobíjením identifikuje RFID kartou nebo pomocí aplikace FUTUR/E/GO. Ta zefektivňuje dobíjení díky spárování mobilního telefonu s dobíjecí stanicí, vyhledá nejbližší dobíjecí místo včetně aktuální doby dojezdu nebo ukáže aktuální obsazenost jednotlivých stojanů.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Hurá, konečně zase můžu nakupovat v Tescu nebo v Albertu :-) Takhle mě to táhlo vždycky do Kaufu.
Cenu bych teda ocenil ještě nižší, takhle je to standardní cena pro zákazníky PRE, ale aspoň to nenapálili podle nesmyslnýho ČEZu.
Martin Šafránek
Martin Šafránek
Správně. Není důvod, aby se na jedno místo sjížděli rozvozci pizzy ze širokého okolí a nabíječky 5 minut chůze / jízdy zely prázdnotou :-)
Martin
Martin
Solidní cena, nic není zadarmo
Roman Wirgler
Roman Wirgler
V pořádku, nafta nebo benzín také není nikde zadarmo. Teď na to ještě nasadit spotřební daně, jako u nafty a benzínu a začít na tom vydělávat bude jako u ČEZu na rychlonabíječce, za krásných 18,- Kč/kWh, a to se vyplatí 👍😄

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze