Kartu E.ON Drive nově akceptují i dobíječky elektromobilů Ionity

2
Kartu E.ON Drive nově akceptují i dobíječky elektromobilů Ionity
Fotografie: E.ON
  • Řidiči elektromobilů, kteří jsou registrovaní v sítí E.ON Drive, mohou pomocí jedné karty nabíjet už u čtvrté velké sítě dobíjecích stanic v Česku
  • Po domovském E.ON Drive a sítích PREpoint a ČEZ pro ně společnost E.ON dokázala zajistit i možnost dobíjet u stanic Ionity

Roaming je pro rozvoj elektromobility velice důležitý. V tomhle směru jsme se za poslední rok posunuli dopředu a snažíme se dělat postupné kroky k tomu, abychom pro naše zákazníky tuhle službu dokázali zajistit v co největším rozsahu a kvalitě. Využili jsme možnosti, která byla dostupná, a na národní úrovni mohou naši zákazníci jednoduše dobít jedním čipem už u více než 600 stanic těch největších sítí,“ vysvětluje Martin Klíma, vedoucí oddělení Mobility Services společnosti E.ON Energie. A snahy E.ONu tím nekončí. Do budoucna by chtěl přidat minimálně ještě jednu výraznou síť a otevřít by chtěl pro své zákazníky i další stanice v zahraničí.

Využít lze nově 14 ultrarychlých dobíječek

Celkem čtrnáct ultrarychlých dobíječek sítě Ionity o výkonu 350 kW mohou řidiči registrovaní v sítí E.ON Drive využít na pěti lokalitách poblíž hlavních dálničních tahů v Česku. U dálnice D1 mohou dobít v obou směrech u Pávova a dále pak u Nupak. U dálnice D8 mohou využít stanice u Lovosic a na D5 lokalitu u Berouna za obdobné ceny jako další neregistrovaní zákazníci této sítě.

Je to zvýšení komfortu pro naše zákazníky. V případě potřeby mohou využít další stanice a nemusí řešit jejich platební mechanismus. Jen přiloží svůj čip,“ dodává Jakub Kott, který má právě roamingové služby v E.ONu na starost. Využít síť Ionity s čipem E.ON Drive mohou zákazníci zatím jen v České republice. Propojení obou sítí je možné pomocí platformy Hubject. Právě díky této platformě E.ON zpřístupnil pro své zákazníky už na konci minulého roku stanice sítě ČEZ, kterou mohou pro své dobíjení jednostranně využít. Oboustranná spolupráce pak už téměř tři čtvrtě roku funguje se sítí PREpoint.

O síti E.ON Drive

Síť E.ON Drive má v Česku 150 dobíjecích stanic pro elektromobily. Z toho jsou tři ultrarychlé dobíjecí stanice s výkonem 175 kW ve Vystrkově u Humpolce (Jedná se o první otevřenou ultrarychlou dobíječku v České republice v srpnu 2019.), v Rozvadově a nově také u Vyškova. V minulém roce elektromobilisté v síti E.ON Drive při rekordním počtu 38 660 dobití odebrali více než 627 MWh elektrické energie, dosud nejvíce během jednoho roku.

Diskuze ke článku
Denys Khanzhyiev
Denys Khanzhyiev
Jo ale 22Kč/kWh a funguje jen v ČR když přimo přes appku Ionity bude 21Kč/kWh a po cele Evrope, což je take nesmysl z cenou.
Tohle bude užitečnejši
www_electricfelix_com/ionity
Two Gamers cz
Two Gamers cz
Ionity je použitelná,,jen" pro vozy s nabijecim výkonem nad 150 a víc, nebo jako nouzová situace ,tady to má trochu význam, ale to se v naší malozemi nestane že bys nedojel . Ale jo dáme EON palec nahoru že nemusíš nic řešit...než přijde faktura 😖🤯

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze