Jubilejní 10. ročník Czech New Energies Rallye se pojede v květnu 2022

Jubilejní 10. ročník Czech New Energies Rallye se pojede v květnu 2022
Fotografie: Roman Částka, fDrive.cz
  • FIA změnila název seriálu na ecoRally Cup
  • Těšit se můžete na superspeciálku v Českých Budějovicích

Již 10. ročník Czech New Energies Rallye se podle zpráv pořadatele uskuteční ve dnech 19. až 21. května v jižních Čechách, centrem soutěže bude opět Český Krumlov. Podnik je od roku 2016 součástí světového poháru vozidel s pohony budoucnosti, pojmenovaného od letoška nově FIA ecoRally Cup.

Soutěž není klasickou automobilovou soutěží, kdy o vítězi rozhoduje nejlepší dosažený čas. Podnik se jede jako rallye pravidelnosti, pořadí tedy určuje precizní dodržování pořadatelem stanovené průměrné rychlosti. Přihlášené posádky budou hodnoceny podle regulí Mezinárodní automobilové federace také na základě spotřebované energie. O světové body budou na jihu Čech usilovat pouze elektromobily a vozidla na vodík, v rámci tuzemského seriálu v rallye pravidelnosti se však soutěže můžou zúčastnit, stejně jako v minulých letech, také auta s hybridním nebo plynovým pohonem.

„Připravujeme soutěž s nejvyšším možným koeficientem, to znamená s délkou trasy přesahující 400 kilometrů. Účastníky chceme zavést na tradičně náročné úseky, těšit se můžou rovněž na městskou superspeciálku v Českých Budějovicích,“ odhaluje plány organizátorů Pavel Kacerovský, ředitel Czech New Energies Rallye. Detailní program akce pořadatelé představí nejpozději v průběhu března.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze