Již tento pátek se v Boskovicích sejdou příznivci elektromobility

Již tento pátek se v Boskovicích sejdou příznivci elektromobility
  • Už tento pátek startuje druhý sraz fanoušků elektromobility v Boskovicích
  • Po celý den je připraveno hned několik přednášek i doprovodný program

Elektromobilita plní čím dál častěji stránky novin a časopisů, mluví se o ní v televizi a na internetu. Nabít rychle elektromobil a pokračovat napříč zemí je čím dál snadnější. Rozšiřuje se infrastruktura dobíjecích stanic, zájem o elektromobily roste. Také naše největší tuzemská automobilka Škoda má už svůj první elektromobil Škoda Citigo-e iV. Ceny i konfigurace byly zveřejněny na autosalonu Frankfurt nad Mohanem, který právě probíhá. Byli jsme u toho a máme podrobné informace. Nejen tyto informace, ale i mnoho dalších se dozvíte, pokud se zúčastníte konference o malé elektromobilitě. Ta se uskuteční v pátek 20. září 2019 v boskovickém Zámeckém skleníku. Na konferenci je třeba se zaregistrovat. Hlavním tématem bude elektromobilita a energetika.

Volkswagen e-up!

Který z dostupných elektromobilů je pro vás nejvhodnější? Pořídit raději nový, nebo ojetý? Jaká varianta nabíjení je nejvýhodnější? Přednášet se bude o tom, jak jsme na tom ve srovnání se světem. Co je elektromobil, jak funguje, jak jsme na tom s infrastrukturou dobíjecích stanic a jaké jsou výhody provozu, technická životnost a servis. Jaký je současný trh s elektromobily, náklady na pořízení a na co všechno lze poskytnout dotaci. Workshop s reálnou ukázkou žádosti o dotaci na elektromobil Škoda Citigo-e iV bude součástí této konference. Ministerstvo průmyslu a obchodu brzy vyhlásí již pátou výzvu, ze které lze získat dotace na zakoupení elektromobilu, wallboxu nebo nabíjecí stanice s bateriovým úložištěm. Naše zkušenosti ukazují, že získat dotaci na elektromobil je čím dál tím snazší.

Postupně se rozvíjí celá oblast elektromobility. Řadí se sem i chytrá řešení úschovy elektrické energie, jako jsou bateriová úložiště a samotné získávání elektrické energie (fotovoltaické elektrárny). Pak má elektromobilita smysl ekologický i ekonomický. Tyto věci se totiž mohou vzájemně doplňovat a výborně spolupracovat. Další den po konferenci, v sobotu 21. září 2019, se od ranních hodin budou sjíždět do westernového městečka v Boskovicích majitelé elektromobilů. Minulý rok zde bylo k vidění více než 30 elektromobilů a hybridů různých značek (Renault, Tesla, Nissan, Peugeot, VW, Fiat, KIA, Hyundai, Citroen a další). Letos se očekává účast mnohem vyšší. Návštěvníci srazu se mohou svézt elektromobilem po okolí Boskovic.

K dispozici bude elektromobilní diagnostika, test účinnosti rekuperace, představeny budou elektromobilní novinky. V podvečer proběhne elektromobilní handlování. Máme pro vás nachystáno několik ojetých elektromobilů za mimořádně výhodných podmínek. Lze si objednat Škodu Citigo-e iV za velmi výhodných podmínek. Na elektromobily objednané na srazu (či konferenci) obdržíte westernový balíček, který zajistili partneři našeho srazu. Součástí je wallbox s Wi-Fi, výkonná čelovka na baterie 18650, speciální tříkilový hasicí přistroj na lithiové baterie, westernové doplňky, sada proti zamlžování bočních oken a další užitečnosti, na které přispěli partneři srazu. Zatím nemůžeme ani naznačovat, ale dá se říct, že elektromobil lze na srazu pořídit s velkou finanční výhodou. Pamatujeme i na technické zázemí. K dispozici budou zdarma 3 wallboxy v prostorách městečka (3× 16 A Mennekes – Typ II) – za recepcí dvakrát pevný a u banky jeden přenosný, dále 230 V 16 A (10×) – Schüko a 400 V 32 A (4× pětikolík).

V městečku se v době srazu neplatí vstupné. Jestliže patříte k soutěživým typům, jsou pro vás připraveny úkoly ve westernových dovednostech, například v hodu tomahavkem, střelbě z luku či těžbě lithia. Výhry jsou opravdu velmi lákavé. Co takhle vyhrát hasicí přístroj se speciálním plnivem na hašení litinových baterií, se kterým lze hasit elektromobily, elektrokola, bateriová úložiště i fotovoltaické elektrárny? Tedy baterie do 1 000 V pod napětím! Nebo čelovku na baterii z Tesly Model S. A hlavní cena? Zapůjčení elektromobilu na 14 dní.

Pokud se chcete zúčastnit soutěže o hlavní cenu, je třeba se registrovat. Registrací automaticky získáváte jednu baterii 18650 z Tesly S, vstupenky na celodenní program, poukaz na občerstvení (oběd, svačina a večeře) a hodnotné dárky. V salónu 1870 bude hrát od 20 hodin skupina PRAK. Konat se zde bude i country bál. Všichni jsou srdečně zváni. Vyvrcholením srazu pak bude vyhlášení velké elektromobilní soutěže.

Proudu zdar a těšíme se na viděnou v Boskovicích.