Jeden z nejlepších systémů na trhu míří i do Mercedesu třídy V

Jeden z nejlepších systémů na trhu míří i do Mercedesu třídy V
  • MBUX je zkratka Mercedes Benz User Experience
  • Momentálně se jedná jeden z nejlepších infotainment systémů od automobilek
  • MBUX má i hlasovou asistentku, která umí česky

Po představení v třídě A, CLA nebo GLC je nyní nejnovější multimediální systém Mercedes-Benz k dispozici také pro Třídu V. Od prosince 2019 bude možné MBUX objednat nejen pro velkoprostorové MPV, ale také pro modely Marco Polo a Marco Polo HORIZON.

Mercedes-Benz User Experience – test

Hlavním prvkem MBUX je intuitivní ovládací koncept a především systém hlasového ovládání. Rozpozná téměř jakoukoliv větu týkající se infotainmentu nebo ovládání funkcí vozidla a rozumí dokonce i hovorovým výrazům. Systém hlasového ovládání je aktivován tlačítkem na volantu nebo povelem „Hej Mercedes“. Dalšími způsoby, jak systém MBUX pohodlně ovládat, je dotykový displej s vysokým rozlišením o úhlopříčce 7/10,25 palce, případně touchpad na středovém panelu.

MBUX lze navíc dále přizpůsobit funkcí předvídání, díky níž systém rozpozná, jakou aktivitu hodlá řidič provést. Pokud například často telefonuje domů při návratu ze zaměstnání, nabídne mu systém automaticky telefonní číslo na displeji. Nastavení funkcí infotainmentu a vozidla je možné uložit až v osmi individuálních profilech.

Jak vás může pobavit hlasová asistentka od Mercedesu?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze