Jeden z akcionářů Tesly navrhl odvolat Elona Muska. Rada to zamítla

Jeden z akcionářů Tesly navrhl odvolat Elona Muska. Rada to zamítla
Fotografie: twitter Elona Muska
  • Tím člověkem byl Jing Zhao, který drží 12 akcií společnosti Tesla
  • Rada akcionářů však vyjádřila podporu Elonu Muskovi a žádost Zhaoa zamítla

Elon Musk, člověk, který založil PayPal, posílá rakety do vesmíru díky společnosti SpaceX, ukazuje nám možný způsob dopravy budoucnosti v podobě hyperloopu a především propaguje Teslu, tedy americkou automobilku, která vyrábí elektromobily. Zdá se, že tento sympatický chlapík nemá žádné odpůrce. Ale to se opravdu jen zdá.

Před výročním zasedáním akcionářů navrhl jeden z nich, Jing Zhao, aby byl předseda představenstva, tedy Elon Musk, nahrazen někým jiným. Musk je předsedou představenstva už od roku 2004.

Ačkoli současná struktura vedení, v níž Elon Musk zastává jak pozici předsedy, tak i generálního ředitele, mohla poskytnou Tesle efektivní vedení v rané fázi společnosti, nyní v tomto rychlém konkurenčním boji je to těžší a těžší na firmu dohlížet,“ napsal Zhao ve svém návrhu.

Samotný Jing Zhao drží 12 akcií společnosti Tesla. Poznamenal také, že přítomnost Muska ve firmách SpaceX a Solar City Tesle rozhodně neprospívají. Rada však již vyjádřila svůj nesouhlas a doporučila hlasovat proti návrhu pana Zhaoa.

Vzhledem k významným příležitostem pro růst a pečlivému vedení, které společnost potřebuje, jsme došli k názoru, že nejlépe bude společnost fungovat pod vedením pana Muska,“ zaznělo z rady akcionářů.

V brzké době to vypadá, že Elon Musk ze svých křesel sesazen nebude. Na druhou stranu je to ukázka toho, že tak pevnou židli, jak jsme se mohli nyní domnívat, Elon Musk rozhodně nemá.

Zdroj: techcrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze