Jak vypadá Honda e s widebodykitem? Skvěle

2
Jak vypadá Honda e s widebodykitem? Skvěle
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Městská Honda e patří mezi nejvýraznější a nejzábavnější elektromobily
  • Její sportovně laděný naturel však lze ještě posílit

Málokterý elektromobil nás tak bavilo řídit jako právě Hondu e. Tento svérázně pojatý hatchback s čistým designem stojí za pozornost sám o sobě. A to nejen svým futuristickým vzhledem a špičkovými technologiemi (kamery místo zrcátek, displej přes celou palubku), ale také sportovním svezením. Zadní pohon, pečlivě vyladěný, nešizený podvozek a skvělé vyvážení mění každou jízdu ve velmi příjemnou kratochvíli.


Zjevně nejsme sami. Na sociální sítě totiž pronikly fotky dokončovaného widebodykitu pro tento model ve firmě Innovative Composites, který přesouvá ručku vah pocitů směrem k velmi intenzivnímu sportovnu. Neznáme podrobnosti a je pravděpodobné, že pohon zůstal beze změny, avšak podvozek se zjevně úprav dočkal, soudě podle vysunutých okruhových kol s přilnavými pneumatikami. Jde o klasiku, tedy upravené nárazníky a prahy, blatníkové nástavce a velký spoiler na odtrhové hraně, avšak povedený vzhled Hondy e to bez problémů unese, a posouvá se tím ještě výš.

Podle insideevs.com se chystá malosériová výroba, kdy a za kolik se ovšem zatím neví. Pokud máte pocit, že něco takového by vašemu „éčku“ slušelo, nejlepší cesta bude kontaktovat přímo výrobce.

Technické parametry Honda e advance

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 3 894 × 1 752 × 1 512 mm, 1 617 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon113 kW, 154 koní, točivý moment: 315 Nm
Baterie35,5 kWh (32 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 66 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 17,8 kWh / 100 km, dojezd: 220 km
Cena od976 900 Kč