Jak těžké je inovovat v Tesle? Stačí tweetnout Elonovi

Jak těžké je inovovat v Tesle? Stačí tweetnout Elonovi
Fotografie: Tesla
  • Tesla přinese dvě vylepšení a obě se týkají sedadel
  • Inovace budou díky updatům přes internet dostupné i pro stávající majitele

Náš zákazník, náš pán. Tohle heslo již v automobilovém světě dávno neplatí a většina automobilek na naše připomínky a rady spíše nedbá než dbá. Pro byrokratické automobilky je v podstatě nemožné, aby pružně reagovaly na změnu. Tesla není bezchybná, ale v tomhle ohledu je naprostým opakem. Dovedete si snad představit, že byste na Twitter napsali například šéfovi BMW a on vám obratem odpověděl, že vychytávku, o kterou jste prosili, dostane vaše auto po aktualizaci? Ve světě Tesly se taková událost právě stala. Celkově tak přijdou dvě vylepšení týkající se interiéru.

Zákazník Paul Frank si na Twitteru nepřímo postěžoval, že se sedačky při zařazení do „P“ neodsunou pro lehčí výstup a nástup do vozu. A ihned mu přišla blesková odpověď. Elon Musk pochválil Paula za dobrou připomínku a slíbil, že v jedné z dalších aktualizací přes internet již vylepšení bude zahrnuto. Pravděpodobně bude spojené i s posunutím volantu výš pro ještě lehčí výstup a nástup.

Druhá otázka se týkala automatického nastavování sedadel a navigování do práce, které zatím nefunguje úplně optimálně. Elon Musk ale slíbil jeden profil v cloudu, kde bude uloženo veškeré nastavení a údaje o řidiči. Ve výsledku tak budete moci sednout do jakékoli tesly na světě a ta bude vždy vědět, jakou máte oblíbenou rádiovou stanici, jak chcete mít nastavenou sedačku a kam vás má odvézt do práce. Profil uložený v cloudu bude k nezaplacení především při sdílení vozů. Do kteréhokoli auta tedy sednete, budete se cítit jako ve svém.

Tesla je aktuálně ještě jedna z těch mladých a relativně malých automobilek. Je tedy jasné, že reaguje flexibilněji než zaběhlé korporace. Doufáme však, že především díky vizionáři Muskovi si Tesla udrží svůj zdravý přístup k zákazníkům a nestane se z ní další moloch.

Zdroje: teslarati.com, electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze