Jaguar Land Rover otevírá nové testovací centrum. Prověřovat bude elektromobily

Jaguar Land Rover otevírá nové testovací centrum. Prověřovat bude elektromobily
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Speciální zařízení dostalo označení EMC
  • Testovány v něm budou hlavní funkce budoucích elektromobilů značek Jaguar a Land Rover

Britský koncern v posledních měsících výrazně investuje do vývoje budoucích modelů, které mají být čistými elektromobily. V rámci toho se Jaguar Land Rover pustil do vývoje nového střediska, kde mají být pečlivě testovány elektromobily. Nové testovací zařízení vyroste v britském Gaydonu, jak informuje electrek.co. Má se jednat o laboratoř elektromagnetické kompatibility (dále jen EMC) k testování elektromobilů, které musí splňovat současné normy. EMC je rozhodující pro patřičný výkon elektromobilu a zajišťuje správné fungování elektrických systémů.

Automobilka se dosud potýkala s několika problémy – třeba první elektrické SUV Jaguar I-PACE dokonce začalo v několika případech hořet. Navzdory tomu Jaguar stále plánuje přejít na plně elektrický pohon do roku 2025. Sesterský Land Rover se pro změnu rozhodl, že již za dva roky vypustí na světové trhy svůj první elektromobil. Zpět ale k plánovanému zařízení EMC. To nabídne dvě místnosti pohlcující zvuk, „elektronickou“ vozovku pro testování vozidel v běžných rychlostech a výkonné měřící zařízení.

Jaguar se chce stát plně elektrickou luxusní značkou již od roku 2025. Land Rover pak ohlásil, že do roku 2026 uvede na trh šest plně elektrických vozidel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze