Jaguar I-PACE si v testech Euro NCAP vedl velmi dobře

Jaguar I-PACE si v testech Euro NCAP vedl velmi dobře
  • Jaguar I-PACE získal vysoké hodnocení ve všech hlavních bezpečnostních kategoriích
  • I-PACE je desáté vozidlo v řadě vyráběné firmou Jaguar Land Rover, které v testech obdrželo pět hvězd

Elektrický Jaguar I-PACE získal pět hvězd Euro NCAP v hodnocení bezpečnosti. Elektrická „kočička“ získala 91 % v hodnocení ochrany dospělých cestujících, 81 % v ochraně dětí a 81 % v celkovém hodnocení bezpečnostních asistentů. Model I-PACE získal maximální počet bodů jak pro náraz z boku, tak pro boční náraz do sloupku s výslednou velmi dobrou ochranou všech kritických oblastí karoserie.

Jaguar I-PACE získal několik ocenění za svůj design, výkon a ovladatelnost. Poslední ocenění od Euro NCAP potvrzuje mimořádné bezpečnostní normy modelu I-PACE. Toto SUV má lehkou hliníkovou karoserii s integrovanou baterií tak, aby byla zajištěna maximální ochrana cestujících před nárazem. Bezpečnost je pro nás největší prioritou a je fantastické, že výsledky od Euro NCAP to odrážejí,“ dodal Simon Black, Senior Project Leader v Jaguar Land Rover.

Lehká hliníková karoserie vozu I-PACE přirozeně poskytuje vysoký stupeň tuhosti a pro kombinaci s integrovanou baterií, která je chráněna hliníkovým rámem, přináší nejvyšší torzní tuhost jakéhokoliv modelu Jaguar. Klíčovými prvky konstrukce karoserie je využití hliníkových výkovků a tepelné zpracování slitin hliníku pro zvýšení pevnosti v částech karoserie, které jsou při nárazu nejvíce namáhány.

Technické parametry Jaguar I-PACE 2018

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 682 × 1 895 × 1 565 mm, 2 133 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon294 kW, 400 koní, točivý moment: 696 Nm
Baterie90 kWh (84,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 7 kW,
SpotřebaKombinovaná: 21,2 kWh / 100 km, dojezd: 480 km
Cena od2 441 453 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze