ID.3 a ID.4 už mohou v Evropě přijímat bezdrátové aktualizace funkcí

ID.3 a ID.4 už mohou v Evropě přijímat bezdrátové aktualizace funkcí
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Modely ID.3 a ID.4 mohou být nyní v Evropě aktualizovány nejnovějším softwarem prostřednictvím bezdrátového připojení k internetu
  • První aktualizace „Over-the-Air“ budou pro majitele modelů ID. k dispozici již v létě 2021
  • ID.Digital, nová organizační jednotka společnosti Volkswagen pro rychlou realizaci digitálních projektů, koordinuje přípravu aktualizací a jejich přenos do vozidel zákazníků

Modely Volkswagen ID.3 a ID.4 již mohou v Evropě přijímat nové funkce a technická vylepšení prostřednictvím bezdrátového připojení k internetu lokálními sítěmi WLAN nebo mobilními telekomunikačními sítěmi. Vozidlo zákazníka bude díky tzv. aktualizacím „Over-the-Air“ vždy zrcadlit nejnovější stav digitálního vývoje. Od osmého kalendářního týdne jsou všechny nově vyráběné modely ID. sériově vybaveny verzí softwaru ID.2.1, která vytváří technické předpoklady pro „přenos aktualizací vzduchem“.


Volkswagen značně urychluje digitalizaci svých produktů a mění se v kompletního poskytovatele hardwaru, softwaru a služeb. Zavedení aktualizací „Over-the-Air“ je dalším důležitým krokem v naší transformaci na technologickou společnost a ve vývoji nových obchodních modelů,“ říká Ralf Brandstätter, předseda představenstva značky Volkswagen. Od léta bude Volkswagen majitelům vozů ID. poskytovat aktualizace každé tři měsíce. Jejich součástí budou kromě optimalizace softwaru také nové funkce a možnosti individuální dodatečné výbavy.

Tímto způsobem zůstanou všechny zákazníkům předané modely ID. aktuální po celou dobu svého životního cyklu. Aktualizace „Over-the-Air“ se tak stanou v automobilech VW naprostou samozřejmostí. Jejich prostřednictvím budeme všechny zákazníkům dodané modely ID. udržovat z hlediska softwaru po mnoho let na úrovni nových automobilů,“ říká Thomas Ulbrich, člen představenstva značky Volkswagen, odpovědný za technický vývoj.

Nově založená projektová jednotka ID.Digital bude přitom zajišťovat důsledné zdokonalování rodiny modelů ID. a koordinovat přenos aktualizací „vzduchem“ do vozidel ID. Agilní pracovní metody projektového týmu stanoví v oblasti údržby softwaru nová měřítka krátkými aktualizačními cykly a flexibilním zohledňováním požadavků zákazníků. Díky tomu bude možné rychle a nekomplikovaně realizovat rozhodnutí o nových digitálních službách a optimalizovat interakce se zákazníky.

Jaký je VW ID.3 Tour s největší baterií?

Nový ID.Software 2.1, který umožní aktualizaci „vzduchem“, je sériovou výbavou všech vozidel vyrobených od 8. kalendářního týdne. Zákazníci, kteří již své vozidlo ID. obdrželi, budou kontaktování svým prodejcem a nový software jim bude instalován dodatečně. Díky novému softwaru bude v mainstreamovém segmentu poprvé možné aktualizovat mimo jiné i řídicí jednotky vozidla, aniž by zákazník musel do servisu.

První aktualizace „Over-the-Air“ byly již úspěšně testovány u více než 3 000 služebních vozů, aby mohli zanedlouho i první zákazníci profitovat z průběžného vylepšování aktuálních funkcí a přidávání nových. Volkswagen tak dosáhl důležitého milníku ve vývoji vlastní elektronické architektury..

Volkswagen ID.3 45 kWh

Rozměry4 261 × 1 809 × 1 552 mm, 1 590 kg
Výkon110 kW
Baterie48 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)330 km

Volkswagen ID.4 Pro Performance (77 kWh)

Rozměry4 584 × 1 852 × 1 612 mm, 2 124 kg
Výkon150 kW
Baterie82 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)506 km
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze