I letos Audi bude pokračovat v ofenzívě. Půjde primárně o elektrifikované modely

6
I letos Audi bude pokračovat v ofenzívě. Půjde primárně o elektrifikované modely
Fotografie: audi.com
  • Na trh by mohla dorazit i sportovní verze Audi e-tron RS
  • Letos se dočkáme nového elektrického modelu Audi e-tron GT

V uplynulém roce Audi představilo Audi A4, Audi RS6, facelift Audi Q7 nebo sourozence Audi e-tron, tedy Audi e-tron Sportback. Letos ofenzíva nebude polevovat a na své si přijdou především příznivci elektromobilů.

Momentálně má v nabídce Audi dva elektrické modely: Audi e-tron a Audi e-tron Sportback. Brzy se však dočkáme i dalších vozů, dokonce i takových, které budou spadat do kategorie RS. Flotila elektrických modelů se rozšíří o Audi e-tron GT, které chce konkurovat Porsche Taycan, jak píše autocar.com.

Koncept Audi e-tron GT byl představen s dvojicí motorů o výkonu 582 koní. Baterie o kapacitě 96 kWh by měla zvládnout auto pohánět až 400 kilometrů. Zrychlení z klidu na sto km/h má být otázkou 3,5 sekundy. Zda se Audi vydá stejnou cestou jako Porsche Taycan, které nabízí tři výkonové verze, je otázkou.

Pokud by se tak nestalo, s rostoucí popularitou elektromobilů se nabízí otázka, zda Audi někde v šuplíku nedrží plán na výrobu elektrické Audi R8. Do modelové nabídky by to zapadalo, otázkou je, zda trh už je na to připraven. Mluví se však také o Audi e-tron RS. Je to podobný příběh jako s Audi Q8. Nejdříve dorazila klasická verze, později sportovnější s přídomkem „S“ a nyní už si můžete objednat i Audi RS Q8.

Diskuze ke článku
CarlosEV
etron GT 400km ? asi jako normální etron v zimě sotva 280 km ?
Marek
Výrobci automobilů se zřejmě zbláznili! Původní záměr elektrických aut byl nahradit auta,která poskakují po městě a pokuřují z výfuku. Na to stačí malé elektrické auto s dojezdem 60 až 80 km a příznivou cenou. Jde o to,odlehčit městům z výfukových zplodin! Kdo bude jezdit po městě s velkou elektrickou a drahou obludou? Až skončí životnost baterky tak se většina majitelů z toho posere!
Jen Tak
Nevím jestli je to hlavně tou fotkou, ale já k tomu mohu říci jen to, že doufám, že to auto na titulním obrázku, není jen konceptem nebo nějak předprodukčním návrhem, ale že jde o jeho hotovou, tedy finalizovanou podobu, protože pak by to byla krása, a člen mého Top 5, minimálně v rámci modelů 1 : 12, i když... ok, ale 1 : 43 by už bylo v mých možnostech:) Ale jinak se mi ten design opravdu líbí:) Krásné kompaktní stylové, doslova autíčko:) Jen ať je v této podobě uvedeno na trh... Je možné, že správný úhel nebo nasvícení a blá blá, dělají zázraky, protože jestli by pohled naživo předčil i onen titulní obrázek...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze