Hyundai vstupuje do podniku IONITY. Jaký bude mít podíl?

Hyundai vstupuje do podniku IONITY. Jaký bude mít podíl?
Fotografie: ionity.com
  • Hyundai se tak připojí k automobilkám BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company a Volkswagen Group
  • Investice umožní elektromobilům s napětím 800 V výrazně zkrátit dobu nabíjení díky nabíjecím výkonům až 350 kW

Síť nabíjecích stanic IONITY jistě znáte. První nabíjecí stanice se staví i u nás v České republice, a to konkrétně u Berouna. Za sítí nabíjecích stanic IONITY stojí automobilky BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company a Volkswagen Group. Nově se k nim připojuje Hyundai.

První Ionity v České republice

Od založení bylo v Evropě zprovozněno již téměř 140 nabíjecích stanic a dalších 50 je v současnosti ve výstavbě. Technologie nabíjecích stanic IONITY se vyznačuje nabíjecími výkony až 350 kW a používáním univerzálního nabíjecího standardu CCS, který zaručuje nejširší možnou kompatibilitu s elektromobily.

Naše účast v tomto společném podniku znovu potvrzuje úsilí Hyundai Motor Group o budoucnost elektromobility,“ řekl Thomas Schemera, výkonný viceprezident a vedoucí produktové divize společnosti Hyundai Motor Group. „Jsem přesvědčen o tom, že naše spolupráce s IONITY zahájí novou éru vysokovýkonného nabíjení, které bude pro naše zákazníky příjemnější a snadnější než doplňování paliva.“

Hyundai Motor Group přináší rozsáhlé mezinárodní zkušenosti a know-how včetně strategického zaměření na elektromobilitu. Účast nových investorů v podniku IONITY je jasným signálem důvěry a potvrzením, že práce naší mladé společnosti již nese ovoce,“ řekl generální ředitel společnosti IONITY Michael Hajesch.

Hyundai Motor Group získá v podniku IONITY stejný podíl, jaký mají zakládající partneři BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company a Volkswagen Group s Porsche AG.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze