Hyundai uskuteční investice do dalších společností z vodíkového odvětví

Hyundai uskuteční investice do dalších společností z vodíkového odvětví
  • Hyundai investuje do společností Impact Coatings, H2Pro a GRZ Technologies
  • Specializují se na palivové články, výrobu vodíku a technologie uchovávání vodíku

Společnost Hyundai Motor Company uskuteční zásadní investice do tří společností z vodíkového odvětví – Impact Coatings, H2Pro a GRZ Technologies – jimiž chce upevnit své vedoucí postavení v globálním „ekosystému“ vodíkových palivových článků, jak se lze dočíst na press.hyundai.cz.

Strategické investice přicházejí v době zvýšené poptávky po technologii palivových článků. Spolupráce s předními specializovanými společnostmi umožní značce Hyundai rozšiřovat vodíkovou infrastrukturu a zvyšovat efektivitu výroby elektromobilů s palivovými články. „Naše investice do těchto inovativních společností sníží náklady na výrobu elektromobilů s palivovými články a zvýší úroveň bezpečnosti i cenovou dostupnost vodíkové infrastruktury,“ řekl Youngcho Chi, prezident a ředitel odpovědný za inovace ve společnosti Hyundai Motor Group. „Věříme, že tímto krokem urychlíme rozšíření vodíkových technologií, a to nejen díky zlepšení cenové dostupnosti elektromobilů s palivovými články pro naše zákazníky.

Impact Coatings

Impact Coatings AB je předním dodavatelem materiálů, strojů a služeb pro povrchové úpravy PVD používané při výrobě palivových článků. Keramické povrchové úpravy této švédské společnosti jsou nákladově efektivní náhradou vzácných kovů v konstrukci palivových článků. Společnosti Hyundai a Impact Coatings se v nově uzavřené smlouvě o společném vývoji dohodly na výzkumu a vývoji nové generace materiálů, procesů a vybavení pro různá využití, včetně palivových článků a výroby vodíku.

H2Pro

H2Pro je izraelský startup, který vyvinul efektivní, cenově dostupnou a výrobně bezpečnou technologii štěpení vody E-TAC (Electrochemical, Thermally Active Chemical). Technologie společnosti H2Pro umožní společnosti Hyundai snížit náklady na výrobu vodíku, a tím i cenu tohoto paliva pro zákazníky. Jedná se o druhou investici společnosti Hyundai do tohoto startupu od listopadu 2018, kdy s ním pobočka Hyundai CRADLE Tel Aviv poprvé navázala partnerství.

GRZ Technologies

Společnost GRZ Technologies má sídlo ve Švýcarsku a specializuje se na inovativní skladování energie v podobě vodíku. Její technologie uchovává vodík bezpečněji při nižším tlaku a vyšší hustotě. Patentovaná technologie stlačování vodíku je také cenově výhodnější. Dohoda mezi společnostmi Hyundai a GRZ urychlí snahu výrobce automobilů o komercializaci vodíkové infrastruktury a zajištění její větší dostupnosti pro zákazníky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze