HoppyGo za loňský rok vyrostlo o 101 % a hlásí zájem o elektromobily

HoppyGo za loňský rok vyrostlo o 101 % a hlásí zájem o elektromobily
Fotografie: HoppyGo
  • V roce 2021 se v aplikaci HoppyGo registrovalo dalších 26 tisíc řidičů a celkový počet uživatelů platformy přesáhl 150 tisíc
  • I díky tomu si majitelé, kteří nechávají své vozy sdílením na platformě vydělávat, rozdělili odměnu 22 milionů korun
  • Čísla rostou podobným tempem od spuštění služby již pátým rokem v řadě

Výsledky uplynulého roku jednoznačně ukazují na stoupající zájem lidí o flexibilní využívání auta i na to, že stále víc majitelů využívá svůj vůz jako zdroj snadného přivýdělku. Sdílení aut se osvědčilo i ve složitých podmínkách pandemie, která většině způsobů dopravy a cestování nepřeje,” vysvětluje Robin Švaříček, CEO společnosti HoppyGo, která sdílení aut mezi lidmi umožňuje. Dlouhodobě se nabídka aut nejrůznějších značek a modelů na platformě pohybuje okolo 2,5 tisíc. A s takovým číslem uzavřel svou obměnu vozový park i v roce 2021. Celková průměrná délka zápůjčky loni mírně vzrostla na 4,7 dne. Průměrně během ní zákazníci s autem ujeli 594 kilometrů.

Inovace služby pro řidiče i majitele aut

HoppyGo neustále pokračuje ve zlepšování služeb, především v oblasti funkcionalit a intuitivnosti mobilní aplikace, aby její ovládání bylo pro uživatele ještě snazší a pohodlnější. Společnost připravila pro uživatele kompletně novou registraci uživatele i auta, vylepšený rezervační proces, a novinky služba přinesla i v oblasti elektromobility, která je mezi řidiči stále populárnější. Majitelé elektromobilů mohou nyní jednoduše zaznamenat aktuální stav nabití baterie a po skončení zápůjčky snadno vyúčtovat spotřebu energie, stejně jako v případě benzinových či naftových vozidel. Kromě stavu baterie mohou zákazníci vyplnit i dobu nabíjení a dojezd vozidla.

Zájem o sdílené elektromobily prožívá obrovský boom a my mu jdeme naproti. Vylepšení služeb uživatelé naší platformy oceňují nejen jejím častějším využíváním, ale i lepším hodnocením aplikace. A z toho máme v týmu HoppyGo opravdu radost,” dodává Švaříček. Vylepšená aplikace HoppyGo na platformě iOS získala u zákazníků výborné hodnocení 4,5 a na platformě Android dokonce známku 4,7.

Elektromobilita budí velký zájem

Loni v nabídce přibylo také 69 elektromobilů, které se okamžitě pasovaly mezi ta vůbec nejpoptávanější auta. „Zájem řidičů o elektromobily rychle roste. Oceňují hlavně unikátní možnost půjčit si vůz na delší období. Počet nově registrovaných elektromobilů v meziročním srovnání loni narostl o 86 procent. Jsme rádi, že aut s elektrickým pohonem přibývá, a to stále rychlejším tempem. Jejich majitelé oceňují, že při jízdě elektromobilem nedochází k opotřebení součástek, jako jsou spojka, palivové či spalinové filtry, kterými jsou standardně vybaveny vozy s běžnými spalovacími agregáty. Elektromobily se tak v tomto ohledu ukazují jako vůbec nejvhodnější typ aut pro sdílení,” doplňuje Švaříček.

Největší zájem řidičů z hlediska vytížení konkrétního modelu vzbudila nová elektrická Škoda Enyaq iV, která přibyla do nabídky jen několik dní po uvedení na trh. Od své květnové registrace na platformě strávila 90 procent času v zápůjčce a zákazníci s ní najeli přes 35 tisíc kilometrů.

HoppyGo se rozrůstá po Evropě

HoppyGo v loňském roce zahájilo expanzi na Slovensko a do Polska. Také tam představuje carsharing jako výhodnou alternativu k vlastnění auta i jako způsob efektivního využití již vyrobených aut. Na Slovensku získalo HoppyGo 6300 nových uživatelů a v Polsku dokonce 15 tisíc. Na Slovensku je služba k dispozici v Bratislavě a okolí. V Polsku je s konceptem platformy peer-to-peer průkopníkem a už teď funguje ve všech větších městech. V obou zemích plánuje pokrýt celé území. V Polsku uživatelé loni přihlásili ke sdílení 2067 vozů a na Slovensku, kde HoppyGo začalo působit v druhé polovině roku, majitelé přihlásili 338 aut.

Pod skvělými čísly HoppyGo za rok 2021, stejně jako pod dlouhodobým růstem obchodních a hospodářských výsledků společnosti, je výrazně podepsán náš partner Škoda Auto DigiLab. Do roku 2022 vstupujeme společně s vizí pokračujícího růstu podepřeného stoupajícím zájmem lidí o efektivní a udržitelnou dopravu. A pro nové zákazníky i letos s bonusem 200 korun na první jízdu,” připomíná Švaříček. „V dalších letech chceme rozhodně pokračovat v zahraniční expanzi. Naší vizí je udělat z HoppyGo globální službu, se kterou si uživatel v rámci jedné aplikace půjčí sdílené auto kdekoliv v Evropě.

Platforma pro sdílení aut mezi uživateli HoppyGo spadá mezi inovační projekty mobility Škoda Auto DigiLab. Nabídka více než 2 500 vozů je dostupná ve všech velkých městech. Bohatá paleta zahrnuje standardní vozy, užitkové vozy, ale také supersporty, youngtimery, obytné dodávky a zároveň hybridní, plug-in hybridní i plně elektrická vozidla.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze