Honda ukázala první fotografie sériové Hondy e. Ukáže se ve Frankfurtu

Honda ukázala první fotografie sériové Hondy e. Ukáže se ve Frankfurtu
  • Honda e má baterii o kapacitě 35,5 kWh a papírový dojezd činí 220 kilometrů
  • V interiéru si můžete popovídat s hlasovou asistentkou, stačí jen říci „OK Honda“
  • Světová premiéra proběhne příští týden na frankfurtském autosalonu

Společnost Honda zveřejnila první oficiální fotografie svého nového elektromobilu Honda e. Tento vůz je dalším krokem na cestě ke splnění ambice společnosti Honda, podle které mají mít do roku 2025 všechny její vozy prodávané v Evropě elektrifikovaný pohon. Oficiální premiéra bude na frankfurtském autosalonu 2019, kde Honda rovněž představí další elektrifikované a sportovní automobily.

Model Honda e byl navržen s důrazem na jednoduchý design a účelnost, což se automobilce povedlo. Čistá linie karoserie vypadá dobře a Honda se i díky využití kamer místo bočních zrcátek drží trendů. Nový vůz je z profilu charakteristický plynulými, elegantními obrysy, které jsou doplněny „vyskakujícími“ klikami. Uvnitř se nachází digitální přístrojová deska nové generace přes celou šířku vozu. Ta obsahuje pět displejů a propojený informační a zábavní systém.

Největší plochu digitální přístrojové desky přes celou šířku vozu Honda e zabírají dva dotykové LCD displeje o velikosti 12,3 palce. Ty fungují jako hlavní obrazovky informačního a zábavního systému. Usnadňují přístup k řadě aplikací a propojených informačních a zábavních služeb, díky nimž se vůz jednoduše a nenápadně stává součástí moderního městského životního stylu majitele. Bez ohledu na to, zda vůz jede, parkuje nebo se dobíjí, si mohou řidič i spolujezdci vychutnat vždy stejnou konektivitu a pohodlí.

Honda e je vybavena elektromotorem, který je k dispozici ve dvou výkonnostních variantách – 136 koní a 154 koní. Točivý moment má hodnotu 315 Nm. Akumulátor o kapacitě 35,5 kWh má zaručit dojezd 220 kilometrů, což s přihlédnutím ke konkurenci není mnoho. Honda tak opravdu bude spíše městských elektromobilem. Zrychlení z 0 na 100 km/h dosáhne přibližně za 8 sekund.

V interiéru bude moci využívat hlasovou asistentku. Stačí říci jen „OK, Honda“. Následně položíte otázku nebo vydáte pokyn. Pomocí „strojového“ učení tato technologie časem zvyšuje porozumění hlasu dané osoby a na základě toho poskytuje přesnější reakce. I když není majitel zrovna ve voze, může zůstat ke svému elektromobilu Honda e připojen na dálku prostřednictvím aplikace My Honda+ v chytrém telefonu. Automobil je rovněž přístupný pomocí digitálního klíče. Lze jej poté zamykat a odemykat prostřednictvím aplikace ve smartphonu.

Sériovou podobu si budeme moci prohlédnout už příští týden na frankfurtském autosalonu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze