Kia hlásí historicky nejvyšší nárůst prodejů v Evropě i díky elektromobilům

Kia hlásí historicky nejvyšší nárůst prodejů v Evropě i díky elektromobilům
Fotografie: Kia Motors
  • Údaje Evropské asociace výrobců automobilů (ACEA) ukazují, že Kia dosáhla nového rekordu s nejlepšími čtvrtletními výsledky v historii
  • Registrace vozů Kia za 1. čtvrtletí ve výši 145 222 kusů představují nárůst o téměř 28 % oproti 1. čtvrtletí 2021; čtvrtletní tržní podíl 5,3 %
  • Elektrifikované modely tvoří téměř 50 % prodejů značky Kia v Evropě
  • Celkový pokles evropského trhu o téměř 11 %

Podle nových údajů, které zveřejnila Evropská asociace výrobců automobilů (ACEA), zaznamenala Kia nejlepší čtvrtletní výsledky svých prodejů v historii značky – v 1. čtvrtletí bylo zaregistrováno 145 222 vozů, což představuje nárůst o 27,6 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2021. Tento růst zvýšil podíl značky Kia na evropském trhu na 5,3 % za čtvrtletí a na 5,2 % za samotný březen.

Úspěch značky Kia navzdory klesajícímu trhu ilustruje zisky, kterých společnost dosáhla od loňského rebrandingu, a ukazuje, jak její zaměření na řešení udržitelné mobility rezonuje u evropských kupců automobilů. Na konci 1. čtvrtletí 2022 vzrostly registrace vozů Kia na trzích EU, ESVO a Spojeného království na 145 222 kusů oproti 113 812 kusům v 1. čtvrtletí 2021. Tento meziroční nárůst o 27,6 % je příznivý ve srovnání s celkovým trhem, který poklesl o 10,6 %.


Nejprodávanějším modelem značky Kia byla v prvním čtvrtletí modelová řada Ceed s 24 369 registracemi, těsně následovaná modely Niro a SUV Sportage s 22 897, resp. 22 299 kusy. Hybridní, plug-in hybridní a elektrické vozy značky Kia se na celkových prodejích v Evropě podílely téměř 50 %, přičemž v prvním čtvrtletí roku 2021 to bylo 28,4 %.

Jason Jeong, prezident společnosti Kia Europe, k tomu uvedl: „Uplynulý rok byl jedním z nejzásadnějších období v historii značky Kia. Prošli jsme přelomovou transformací a tato nejnovější prodejní čísla ukazují, jak pozitivně náš nový přístup přijali naši evropští zákazníci. Naše stávající elektrifikované modely a navíc mnohokrát oceněný model EV6 se staly katalyzátorem naší další fáze růstu. Vzhledem k tomu, že se i nadále soustředíme na vynikající design našich produktů a udržitelnou budoucnost pro všechny, uvedeme na trh další modely BEV, abychom do roku 2035 vytvořili plně elektrifikovanou modelovou řadu v Evropě s celkem 14 modely BEV do roku 2027.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze