Hasiči cvičili, jak si poradit s požárem elektromobilu v garážích

3
Hasiči cvičili, jak si poradit s požárem elektromobilu v garážích
Fotografie: HZS Středočeského kraje
  • Hasiči cvičili postup hašení požáru elektromobilu, který se nabíjel
  • Cvičení se účastnily 4 jednotky hasičů

Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje podle informací zveřejněných na jejich facebookovém profilu vytvořil speciální cvičení pro vybrané jednotky hasičů v okolí Kralup nad Vltavou. V úterý 18. 10. 2022 se jim klasicky rozezněla na stanici siréna a byl vyhlášen požární poplach s tím, že v nadzemním garážovém domě u kralupského vlakového nádraží hoří zaparkovaný elektromobil, který se vzňal během nabíjení prostřednictvím AC nabíjecího konektoru. Na místo vyrazily jednotky ze stanic Kralupy nad Vltavou, Mělník, podniku Správa železnic Kralupy nad Vltavou a sbor dobrovolných hasičů Kralupy nad Vltavou. Cílem asi hodinového taktického cvičení bylo prověření taktiky zásahu u události tohoto typu.


Po příjezdu na místo hasiči v dýchací technice odpojili parkovací dům od přívodu elektřiny a požár lokalizovali dvěma C proudy. Zároveň prohledali zakouřený prostor, aby se ujistili, že se v něm nenachází nějaká osoba. Po omezení plamenného hoření vytáhli vodidlo z parkovacího domu pomocí navijáku vyprošťovacího automobilu a fiktivně jej přemístili do kontejneru s vodou. Ihned po ukončení cvičení proběhlo i jeho vyhodnocení.

Diskuze ke článku
Martin Šafránek
Martin Šafránek
Dotaz na redakci: Když by mi chytlo v podzemních garážích OC Chodov auto (v rámci nabíjení na stojanu PRE) moje Mitsubishi v záruce, po kom bude OC požadovat náhradu škody za evakuaci, zakouřené prostory, ušlý zisk, atd?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze