Ford začal vyrábět plug-in hybridní Explorer pro Evropu

Ford začal vyrábět plug-in hybridní Explorer pro Evropu
Fotografie: ford.cz
  • Ford začal vyrábět další ze slíbených plug-in hybridů pro Evropu
  • Ford Explorer PHEV vyniká velkým prostorem i vysokým výkonem, utáhne těžký přívěs
  • Termín uvedení na český trh ani cenu zatím Ford nezveřejnil

Ford minulý týden oficiálně spustila výrob Exploreru, který má plug-in hybridní pohon. Je jedním z 18 plug-in modelů s plug-in hybridním pohonem, které se Ford zavázal uvést na evropský trh do konce roku 2021.

O Fordu Explorer PHEV jsme již psali, jde o velké luxusní SUV s vysokým výkonem. Třílitrový šestiválec EcoBoost má spolu s elektromotorem nejvyšší výkon 336 kW a na elektřinu ujede až 48 km podle cyklu NEDC (42 km podle WLTP). Nabídne velký prostor s až 7 místy k sezení a nezalekne se ani 2,5tunového přívěsu, což je asi nejvíce mezi hybridy.

Kdy Ford uvede Explorer na český trh zatím neuvádí a neznáme ani cenu. Ale jisté je, že i když jde o plug-in hybrid, nebude mít nárok na značky EL, protože jeho spotřeba je 2,9 l/100 km podle NEDC, což odpovídá emisím CO2 66 g/km. V cyklu WLTP to pak je 3,1 l/100 km a 71 g/km.

Na tak velké auto to nejsou špatné hodnoty, ovšem jak už to u plug-in hybridů bývá, jsou dosažitelné jen při pravidelném nabíjení a na kratších trasách. Na druhou stranu, při opravdu krátkých trasách s nabitou baterií lze teoreticky jezdit i s nulovou spotřebou benzínu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze