Firemní elektromobil brázdí okolí NP Podyjí, jak je firma spokojena po téměř roce?

2
Firemní elektromobil brázdí okolí NP Podyjí, jak je firma spokojena po téměř roce?
Fotografie: lenza.cz
  • Před pořízením firemního elektromobilu panovaly určité obavy
  • Volba padla na vůz Tesla Model 3 Long Range, s financováním pomohla dotace
  • Vůz po roce provozu výrazně předčil očekávání

Když se v loňském roce rozhodlo o nutnosti pořízení nového manažerského automobilu, stála společnost před velkou volbou. Díky větší dostupnosti a funkčnosti nových vozů bylo nasnadě pořízení elektromobilu. Na druhou stranu ale panovaly jisté obavy ohledně výkonu, dojezdu a reálných nákladů na jeho provoz.

Tesla Model 3

Volba nakonec padla na automobil společnosti Tesla Model 3 Long Range. Nespornou výhodou byla také možnost využití evropských dotací z programu Nízkouhlíkové technologie, vyhlášeného Ministerstvem průmyslu a obchodu v rámci operačního projektu OPPIK, na jehož základě společnost podala projekt s názvem LENZA spol. s r.o. – nákup elektromobilu a pořízení dobíjecí stanice.

K realizaci projektu a předání automobilu došlo v prosinci 2019. Způsobilé výdaje v rámci projektu dosáhly 477 874 Kč a dotace byla ve výši 268 804,12 Kč.

Firemní elektromobil překonal očekávání

Výsledky projektu zatím překonávají všechna očekávání. Se svým reálným dojezdem až 500 km (560 km dle WLTP cyklu) a extrémně nízkými provozními náklady umožnilo pořízení tohoto vozu nejen eliminovat veškeré lokální emise, ale také výrazně snížit náklady na provoz vozidla.

Tesla Model 3

I díky tomu, že celá řada dobíjecích zařízení stále umožňuje nabíjení elektromobilů v testovacím provozu zdarma, byly náklady na provoz elektromobilu za prvních 6 000 km v řádu několika stokorun. Navíc i poté, co tato možnost skončí, budou náklady na elektřinu násobně nižší než v případě klasických pohonných hmot.

Tesla Model 3

Díky tomu, že elektromobil zároveň nevyžaduje prakticky žádnou údržbu, budou celkové úspory nejspíše mnohem větší. Ve výsledku tak společnost provozuje reprezentativní automobil, který svými nízkými náklady, nulovými emisemi a komfortem řízení představuje opravdový skok do nové éry.

Tesla Model 3

Společnost LENZA dokazuje, že je „Srdcem v přírodě“

Když vaše společnost sídlí v bezprostřední blízkosti NP Podyjí, tak je nasnadě, že se snaží k přírodě chovat maximálně šetrně. Společnost LENZA, výrobce a prodejce nábytku, si na tom přímo zakládá a pod svým názvem hrdě uvádí: „Srdcem v přírodě”.

Tesla Model 3

Nejnovějším krokem, který společnost LENZA, za přispění evropských fondů, v tomto směru učinila, bylo pořízení elektromobilu a vybudování nabíjecí stanice v prostorách společnosti.

Tesla Model 3 se vám bude líbit, jen se na ní nesmíte dívat pouze jako na auto

Technické parametry Tesla Model 3 Long Range (E5)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 614 km
Cena od1 228 990 Kč
Diskuze ke článku
Danny Czech
Danny Czech
Tesle sice fandím, ale prosím takto ne. V celám článku jsou jen dvě relevantní hodnoty vztahující se ke konkrétnímu autu, zbytek je jen propagační blábol nábytkové firmy. Příště to aspoň označte jako sponzorovaný článek. Nebo získejte nějaké detailní čásky a sestavte pořádnou statistickou analýzu... grafy, tabulky atd. Výdaje za údržbu, opravy, opotřebení baterie, nájezd atd. Toto je fakt článek o ho*ně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze