Elon Musk se pochlubil novou funkcí u Tesly Cybertruck. Na tohle nikdo z konkurence nemá

3
Elon Musk se pochlubil novou funkcí u Tesly Cybertruck. Na tohle nikdo z konkurence nemá
Fotografie: Tesla
  • Zatím se neví přesné technické úpravy vozu
  • Musk chystá pro Cybertruck náročnou zkoušku

Na Twitteru Elona Muska se nedávno objevila celkem zajímavá informace týkající se chystané Tesly Cybertruck. Dlouho očekávaný elektrický pick-up by totiž měl nabídnout režim, v němž by mohl být provozovaný i jako loď. Zaručit to má velmi dobrá vodotěsnost a blíže nespecifikované tovární úpravy. Na první pohled šílená myšlenka ale není vtípek, ba naopak. Tesla již dříve prozradila, že se v případě Cybertrucku chystá něco speciálního. Vše Elon Musk potvrzuje tvrzením, kdy chce, aby Cybertruck přeplul vodní kanál v jižním Texasu. Právě tam se nachází základna vesmírné společnosti SpaceX, která patří Muskovi.


Celý úsek přitom měří 360 metrů a hloubka vody by byla pro běžné vozidlo naprosto devastující. Nyní zůstává otázkou, jakou přestavbou bude muset Cybertruck projít, aby zvládl různá vodní dobrodružství. Omezením by měla být snad jen neklidná voda plná vln, ve kterých by se elektromobil nesměl pohybovat. Jakmile ale bude vodní hladina jako zrcadlo, Cybertruck bude nejspíše plně schopen přeplout z jednoho břehu na druhý. Něco takového nikdo jiný nenabídne.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Ten Musk nikdy nedospeje.
Kdyby radeji napnul usili k tomu aby jejich auta nemusela co chvili do servisu a aby bezne funkce fungovali tak jak maji. To by clovek mozna zustal Tesle i verny.
Tom Glaser
Tom Glaser
Martine L. > Nevzpomínám si že bych jezdil s Teslou S do servisu protože mi něco nefungovalo. Než začneš cokoli hanět, zjisti si jak to je.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze