Elon Musk chce pomoci ostatním automobilkám. Dodá jim i motory

Elon Musk chce pomoci ostatním automobilkám. Dodá jim i motory
Fotografie: twitter Elona Muska
  • Tesla tak bude potvrzeným lídrem v oblasti elektromobilů
  • Pomoci by to mělo hlavně koncernu Volkswagen

Elon Musk před pár dny prohlásil, že Tesla je v současné době ochotna poskytnout licencovaný software a techniku ostatním výrobcům elektromobilů. Informuje o tom electrek.co. Tento překvapivý krok pak může pomoci hlavně koncernu Volkswagen, jenž se aktuálně trápí právě s potížemi ohledně softwaru, což vede ke zpoždění premiéry modelů ID.3 a ID.1.

Není to tak dávno, co třeba Audi přiznalo, že Tesla je dva roky napřed oproti veškeré konkurenci a že má vedoucí postavení v několika klíčových oblastech vývoje a výroby elektrických vozidel. Vše zašlo až tak daleko, že Hebert Diess, předseda koncernu Volkswagen, uvedl, že aktuálně pracují na „plánu dohánění Tesly“. Elon Musk nově prý bude dokonce ochoten licencovat systém Autopilot, ačkoliv v minulosti již několikrát řekl, že tento prvek výbavy bude těžké implementovat do jiných automobilů.

Tesla již před pár lety dodávala pohonné jednotky a baterie společnostem Mercedes-Benz a Toyota, které byly kdysi akcionáři Tesly, ale po ukončení všech partnerství se v roce 2015 spolupráce zastavila. Rok před tím dokonce Musk oznámil, že Tesla „patentuje své zdroje“, aby pomohla jiným výrobcům automobilů urychlit vývoj elektrických vozidel. Tento krok byl však kritizován za to, že se nejedná o tzv. „open-sourcing“ v pravém slova smyslu. Tesla totiž pouze slíbila, že nebude žalovat žádnou automobilku využívající její patentovanou technologii v dobré víře.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze