Elektromobilu Honda za pár let dobijete 240kilometrový dojezd za pouhých 15 minut

Elektromobilu Honda za pár let dobijete 240kilometrový dojezd za pouhých 15 minut
  • O výkonu nabíjení se automobilka nezmínila
  • Elektromobily toto rychlonabíjení dostanou až v roce 2022

Častým argumentem proti elektromobilům je dlouhá doba nabíjení, kterou se snaží automobilky zkracovat. Pokud například dojíždíte do města a máte elektromobil s reálným dojezdem 200 kilometrů, nemusíte nic řešit. Nabíjíte doma nebo v práci a naopak vás neobtěžuje tankování mimo váš běžný denní plán. Problém je ale na delších trasách, kdy musíte nabíjet na dálnicích. Pokud byste ale ujeli zhruba 240 kilometrů a pak si dali 15 až 20 minut pauzu na kafe, bylo by to nejen bez problémů, ale i bezpečnější.

Honda Urban EV Concept

Právě tak by mělo dopadnout nabíjení Hondy, která slibuje ujetí 240 kilometrů po pouhých 15 minutách nabíjení. Výkon při nabíjení lze odhadnout jen těžce, vše záleží na spotřebě vozu. Podle údajů však výkon nabíjení musí být minimálně 200 kW. Honda má nyní elektrickou Hondu Clarity a v roce 2019 hodlá uvést na trh také krásný retrokoncept Urban EV. Malý hatchback však ještě nebude toto rychlejší nabíjení podporovat – tak rychle nabijete elektromobily Hondy až v roce 2022.

Rychlým nabíjením se ohání mnoho automobilek a některé rychlosti Hondy dosáhnou co nevidět. Rychlému nabíjení napomáhá také fakt, že po celé Evropě začíná výstavba 350kW nabíjecích stanic. U nás nejrozšířenější rychlonabíjecí stanice mají výkon 50 kW a slabší Mennekes 22 kW, zlepšení je tedy naprosto radikální.

Zdroj: thedrive.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze