Elektrokoloběžky Xiaomi vyrážejí do terénu. A zaručují, že se z něj i vrátí

Elektrokoloběžky Xiaomi vyrážejí do terénu. A zaručují, že se z něj i vrátí
Fotografie: Xiaomi
  • Populární samohybné koloběžky Xiaomi rozšiřují nabídku
  • Nový model přináší více výkonu, dojezdu i technické novoty

Značka Xiaomi, která pokračuje v expanzi hned v několika oborech, se rekordně rychle zabydlela mezi elektrickými koloběžkami nižších tříd, v nichž nabízí dobré zpracování, efektní design a propracovaný ekosystém spolupráce s aplikacemi. Nyní míří do vyšších segmentů a stávající nabídku strojů pro pevné povrchy doplňuje i poloterénní kousek. Zcela nová elektrická koloběžka Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra totiž převyšuje stávající modely. A to přeneseně i doslova. Bude zatím nejdražší (cenu výrobce zatím neoznámil, ale jistě bude přesahovat 20 000 Kč), nejvýkonnější díky motoru s 940 W (trvalý výkon 500 W), dojede při ustálené rychlosti 15 km/h až 70 km a ostatní koloběžky značky Xiaomi převýší i fyzicky.

Design ozvláštňují hned dvě kyvné vidlice. Ty by měly zajistit klidnou jízdu i po louce

Přináší totiž novinku; kromě dosud obvyklého odpruženého předního kola je nově pružně zavěšeno i kolo zadní. To přináší nejen klidnější jízdu na nerovnostech, ale i možnost užívat si nezpevněný terén a stoupavost 25 %, která ostatní modely rovněž zastiňuje. Pro jezdce to znamená vyšší postoj, který díky zvětšené nášlapné ploše bude zároveň stabilnější. A širší řidítka (490 mm) zaručují jistější ovládání, i pokud si s předním kolem pohraje nějaký ten výmol nebo vyjetá kolej. A pokud se k nim přidá i něco ostrého, co by rádo prorazilo pneumatiku, bude to mít pravděpodobně smůlu. Součástí výbavy jsou totiž průrazuodolné, bezdušové 10" pneumatiky Duragel se samozacelovací vrstvou.

Ostatní zůstává v normě; díky maximální rychlosti 25 km/h ani tady nepotřebujete řidičák, před překážkou zastavíte s přední bubnovou a zadní elektrickou brzdou. Ve složeném stavu 1 200mm koloběžku snadno odnesete, protože díky hliníkové konstrukci váží jen 25 kg, bát se nemusíte ani lijáku vzhledem k izolační třídě IP55, ani tmy díky LED světlometu 2,5 W. Koloběžka nabízí čtyři jízdní režimy a díky 124W nabíječce doplní baterii za 6,5 hodiny. Odvézt dokáže až 120 kg.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze