Elektrokolo VanMoof V nabízí dva motory a vysokou rychlost. Jeho prodej raketově roste

Elektrokolo VanMoof V nabízí dva motory a vysokou rychlost. Jeho prodej raketově roste
Fotografie: VanMoof
  • Zatím výrobce eviduje 10 tisíc objednávek
  • VanMoof V umí jet až 50 km/h čistě na elektrický pohon
  • Nechybí mu pořádné pneumatiky a celoodpružená konstrukce

Koncem loňského roku představila firma VanMoof nový produkt – elektrokolo VanMoof V. A jak se zdá, jeho parametry potěší i nejnáročnější zákazníky. Informace o něm přináší electrek.co a jde o vysoce výkonné elektrické kolo, které nizozemská značka označuje za „hyperbike“. O úspěšnosti novinky hovoří i fakt, že zatím firma hlásí 10 tisíc rezervací, a to i přestože maximální rychlost kola je tak vysoká, že na většině planety bude zřejmě nelegální. Zatímco ve většině Evropy jsou elektrická kola omezena na rychlost 25 km/h, VanMoof V dokáže na elektrický pohon jet až 50 km/h!

V USA pak smí elektrokola jezdit v rozmezí 32 až 45 km/h. I zde bude muset být výkon VanMoof V lehce omezen. Elektrokolo přitom využívá dvojici 500W motorů. Tento nový typ vysokorychlostního elektrokola může do roku 2025 plně nahradit skútry/auta i ve větších městech. Co se týče rezervací, v Německu je evidována jedna třetina z celého počtu objednávek. Zbytek tvoří objednávky z USA a Nizozemska.

Vysoce výkonný VanMoof V bude mít celoodpruženou konstrukci, velké pneumatiky motocyklového stylu, automatickou převodovku a nebude chybět ani charakteristický zámek VanMoof Kick Lock proti krádeži. Baterie zřejmě nabídne kapacitu jen 700 Wh. Baterie je ale ukryta uvnitř rámu kola, takže vzhledem k tomu jde o působivou hodnotu. A cena? V USA výrobce požaduje za nové elektrokolo 3 598 dolarů, což je v přepočtu a s daní přes 93 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze